Youtube FaraCharity Facebook FaraCharity LinkedIn FaraCharity Googleplus FaraCharity   FARA UK
FaraCharity

2 aprilie, ziua conștientizării autismului

Postat pe 02/04/2016 de FARA

Fundația FARA deține trei centre de zi de recuperare pentru copii cu nevoi speciale. Printre aceștia avem și copii cu autism. De aceea ziua de 2 aprilie, Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, pentru noi are semnificații puternice, căci zi de zi suntem alături de acești mici luptători și de părinții lor. Așa că fiecare centru a renunțat la rutină și a organizat sau a participat la evenimente legate de această zi.

La București, copiii Centrului Samuel au primit doar culoarea albastră, simbol al autismului, pentru a picta. A fost plăcerea lor să-și înmoaie degețelele în acuarelă și să-și lase amprente bleu pe modelele pregătite de educatori: fluturași, fundițe, elemente de puzzle. 

La Fălticeni, toată echipa Centrului Sf. Tereza s-a mobilizat pentu a particpa la un marș dedicat persoanelor cu autism. Grădinița specială li s-a alăturat colegilor noștri. Cei mai încântați au fost chiar copiii, beneficiarii Centului Sf. Tereza, care au mers în rând cu adulții, parcurgând orașul în timp ce duceau baloane, mânuțe albastre confecționate de ei, sau elemente de puzzle albastre. Abia către finalul marșului s-au așezat să se odihnească. Toți participanții le-au admirat stoicismul.

O activitate pe atât de informativă, pe cât de necesară a avut loc la Centrul Emanuel. Acolo, psihologul Victorita Marmeliuc a prezentat cadrelor didactice din învățământul de masă problematica copiilor diagnosticati cu autism. Întâlnirea a creat o punte între cadrele didactice deschise spre perfecționare, echipa de la Emanuel și părinții copiilor din programul nostru care fie sunt deja integrați în învățământrul de masă, fie urmează să facă acest pas important. 17 învățători și profesori și-au dedicat ziua de vineri acestei întâlniri, care marchează începutul colaborării cadrelor didactice cu Centrul de Recuperare Emanuel.  

Victorita a pregatit doua materiale pe care le-a prezentat celor prezenti, materiale ce mie personal mi se par foarte interesante.

Articole înrudite după: autism, emanuel, tereza, samuelVreau să direcționez 2% către FARA

Vreau să donez Fundației FARA

Vreau să fiu Galantom FARA

Contact

Abonare Newsletter


DONEZ

Suma Donata
Nume
Prenume
E-mail
Telefon

© Fundaţia FARA, Cod Fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001 BCR Lipscani.
Toate drepturile rezervate. | ANPC
Website creat de eKreative. Logo conceput de Edward Harding, pe baza unui font creat de Ivan Filipov.