Youtube FaraCharity Facebook FaraCharity LinkedIn FaraCharity Googleplus FaraCharity   FARA UK
FaraCharity

Anul aniversar al Fundației FARA s-a încheiat cu o recepție susținută de Prințul Charles

Postat pe 21/12/2016 de FARA

În 2016, Fundația FARA a împlinit 25 de ani de activitate. Pe tot parcursul anului au avut loc evenimente care au marcat această dată importantă. Șirul evenimentelor aniversare a culminat cu o recepție la Londra găzduită de Patronul Regal al Fundației Prințul Charles al Marii Britanii.

Clarence House, rezidența regală la Londra, a fost locul unde Prințul Charles a găzduit recepția dată cu ocazia aniversării Fundației FARA. Trei băieți au reprezentat copiii care au crescut în fundație sau care au fost sprijiniți în cele mai dificile momente din viața lor. Cosmin de la Casa de tip Familial Sf. Nicolae din Suceava, Aurel de la Casa Sf. Gabriel din Popești Leordeni și Szili de la Centrul de Tranzit Foyer din Satu Mare.

 Szilard Banyi a petrecut câțiva ani la FOYER-ul FARA din Satu Mare. Acum este pictor la Teatrul din Satu Mare. În timpul recepției, el a creat un tablou, iar când Prințul s-a apropiat de el și l-a întrebat ”Acest tablou este al tău?”, ”Nu, este al dumneavoastră”, a răspuns tânărul și i-a oferit patronului regal tabloul desenat de el.  

”Fundația FARA mi-a oferit șansa să vizitez Londra, oraș  plin de istorie și oameni prietenoși. Am avut ocazia să admir unele dintre cele mai frumoase picturi ale lumii, expuse la National Gallery of London. O experiență unică a fost întâlnirea cu Prințul Charles la recepția organizată la Palatul Regal, loc în care am lăsat expus un tablou pictat de mine. Mă simt încântat că am avut ocazia să fac această incursiune în lumea largă și totusi mică deoarece acolo am fost înconjurat tot de FARA, la fel cum sunt și în România”. - ne-a mărturisit Szili.

La rândul lui, Cosmin a zis următoarele: Cea de a treia zi acălătoriei noastre la Londra a fost și cea mai așteptată, pentru că am fost in CLARENCE HOUSE unde ne-am întâlnit cu Prințul Charles. Această experiență pe care am avut-o este unică pentru mine și cea mai frumoasă petrecută până acum și mi-aș dori cu mare bucurie să se repete, deoarece îmi place foarte mult mentalitatea oamenilor de acolo și construcțiile pe stil vechi, antic”.

La eveniment a participat și Prințesa Marina Sturdza, ambasador al Fundației

Regina Bulai, directoarea actuală a Fundației a fost cea care a venit împreună cu cei trei băieți la Londra.

De la recepție nu a lipsit nici Cornelia Mihăescu, fosta directoare a Fundației, membru în consiliul director.

Toți oaspeții au fost întâmpinați de Prințul Charles și Jane Nicholson, președintele Fundației FARA


Articole înrudite după: ClarenceHouse, PrintulCharles, 25deaniVreau să direcționez 2% către FARA

Vreau să donez Fundației FARA

Vreau să fiu Galantom FARA

Contact

Abonare Newsletter


DONEZ

Suma Donata
Nume
Prenume
E-mail
Telefon

© Fundaţia FARA, Cod Fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001 BCR Lipscani.
Toate drepturile rezervate. | ANPC
Website creat de eKreative. Logo conceput de Edward Harding, pe baza unui font creat de Ivan Filipov.