Youtube FaraCharity Facebook FaraCharity LinkedIn FaraCharity Googleplus FaraCharity   FARA UK
FaraCharity

Beneficiarii noştri au vizitat Muzeul de Artă

Postat pe 04/11/2014 de FARA

vizita_muzeul_national

Muzeul Național de Artă al României ne-a primit recent într-o vizită activă în sălile Palatului Regal, unde sunt expuse geniale opere de artă ale unor pictori cu renume precum Rembrandt, Tintoretto, El Greco, Pissaro, Monet, Renoir, Grigorescu.

”Nu îmi imaginam că la muzeu poate fi atât de interesant”, a spus unul dintre copiii de la Casa Sf. Gabriel, după vizită. Această reacție se datorează atât lucrărilor frumoase văzute la Muzeul Național de Artă al României, dar mai ales talentului cu care Mona-Silvia Timofte le-a prezentat copiilor aceste lucrări.
De o apreciere deosebită s-au bucurat picturile lui Nicolae Grigorescu, care prezentau satul românesc cu obiceiurile și portul lui specific. Lucrarea preferată a fost “O floare între flori”, a aceluiași pictor, reprezentând o tânără extrem de frumoasă, gingașă, diafană.Copiii au remarcat că Mona, ghidul lor, seamănă cu fata din pictură.
La rândul lor, tinerii de la Casa Sf. Rafael au fost călăuziți printre lucrările cu teme religioase, icoane și basoreliefuri, de către Ozana Nițulescu, ghid cu experiență în lucrul cu persoane cu dizabilități. Ea le-a arătat beneficiarilor noștri tehnicile și instumentele folosite pentru realizarea basoreliefului.

vizita_muzeu_fundatia_fara

După fiecare dintre vizite a urmat un atelier de creație, unde beneficiarii noștri au luat pensule și culori și au încercat să reproducă, după propria viziune, cele descoperite în sălile muzeului. 
La ieșirea din muzeu, atât copiii, cât și tinerii au spus că și-ar dori să mai revină pentru că mai au multe povești de aflat și lucrări de descoperit. Mulțumim pe această cale echipei Muzeului Național de Artă pentru două zile deosebite petrecute aici.


Articole înrudite după: Sf.Gabriel, RafaelVreau să direcționez 2% către FARA

Vreau să donez Fundației FARA

Vreau să fiu Galantom FARA

Contact

Abonare Newsletter


DONEZ

Suma Donata
Nume
Prenume
E-mail
Telefon

© Fundaţia FARA, Cod Fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001 BCR Lipscani.
Toate drepturile rezervate. | ANPC
Website creat de eKreative. Logo conceput de Edward Harding, pe baza unui font creat de Ivan Filipov.