Youtube FaraCharity Facebook FaraCharity LinkedIn FaraCharity Googleplus FaraCharity   FARA UK
FaraCharity

Campania ”Și eu vreau la școală” - 250 de copii au început anul cu tot necesarul

Postat pe 20/09/2016 de FARA

Apelul nostru #șieuvreaulașcoală, dedicat copiilor fără posibilități din satele din Județul Suceava, a găsit ecou în sufletele mai multor persoane fizice sau reprezentanți ai companiilor. Mulțumită lor, 250 de elevi au pornit la școală cu tot necesarul pentru începutul de an. În plus 20 dintre ei au uniforme, iar 150 au ghiozdane echipate pentru tot anul școlar 2016-2017.

Fiecare donație a fost un moment special și nu numai pentru copii, dar și pentru noi, cei de la Fundația FARA, care cunoaștem atât de bine nevoile lor. 

Am avut alături Monitorul de Suceava prin jurnalista Daniela Micuțariu care a preluat apelul nostru ”Și eu vreau la școală” și l-a transformat într-o campanie proprie de mobilizare de donații. Mulțumită acestor mesaje am câștigat un prieten bun în persoana profesoarei Nicoleta Bogoș din Câmpulung Modovenesc care și-a mobilizat prietenii și cunoștinețe pentru a ajuta cât mai mulți copii din localitatea Bahna Arini. Într-adevăr, copiii au primit mai mult decât rechizite și ghozdane, ci și uniforme și dulciuri ca să le fie începutul de an încurajant.

Tot mulțumită Monitorul de Suceava o fetiță din comuna Baia a primit tot necesarul pentru școală (rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte, ghiozdan) în urma unei donații de 500 de lei oferite de Theodor Gafița, pensionar de 80 de ani, din Dolhasca (Județul Suceava).  

Echipa de voluntari de la Oracle, care de câțiva ani ne sprijină, s-a alăturat misiunii noastre de a trimite la școală cu tot necesarul cât mai mulți elevi și au venit într-un weekend cu rechizite și cadouri pentru copiii din programul de prevenire a Abandonului Școlar. 

Imediat după începerea școlii, curtea cantinei din Baia, unde vin copiii noștri să ia masa de prânz, s-a umplut cu numeroase cutii mai și mici cu donații de la Turner Sports and Entertainment Digital Network (Cartoon Network). Cristina Valașutean a fost cea care, așa cum au spus chiar copiii, le-a adus ”Crăciunul în spetembrie”, prin cadourile personalizate cu eroi din desenele animate preferate ale copiilor. 

Și chiar dacă școala a început, donațiile nu au contenit. Cu ocazia Săptămânii Internaționale a sportului, Junior Chamber International Suceava a organizat ediția a doua a Bizz Bike - business pe bicicletă. O parte din cei 100 de participanți au umplut cutia pentru donații "Zâmbete în dar" cu produse de iginenă, rechizite și toate cele necesare pentru copiii pe care îi sprijinim la școală. 

Apelul nostru nu a trecut neobservat nici pentru prietenii Fundației FARA pe Facebook. Mulțumim, Irina Munteanu și Năstase Florian pentru donații!

Grație tuturor acestor eforturi am reușit ceea ce, ambițios, dar cu strângere de inimă, ne-am propus la începutul verii și anume să-i ajutăm pe copiii fără posibilități să înceapă anul cu tot necesarul de rechizite. Mulțumită prietenilor noștri vechi și noi am reușit mult mai mult de atât!

Vă suntem recunoscători!  


Articole înrudite după: donatii, sieuvreaulascoalaVreau să direcționez 2% către FARA

Vreau să donez Fundației FARA

Vreau să fiu Galantom FARA

Contact

Abonare Newsletter


DONEZ

Suma Donata
Nume
Prenume
E-mail
Telefon

© Fundaţia FARA, Cod Fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001 BCR Lipscani.
Toate drepturile rezervate. | ANPC
Website creat de eKreative. Logo conceput de Edward Harding, pe baza unui font creat de Ivan Filipov.