Youtube FaraCharity Facebook FaraCharity LinkedIn FaraCharity Googleplus FaraCharity   FARA UK
FaraCharity

Câte o bicicletă pentru fiecare - de la JCI Suceava

Postat pe 15/05/2017 de FARA

Copiii casei Sf. Nicolae și-au văzut în acest weekend visul împlinit. Fiecare a primit câte o bicicletă cadou din partea JCI Suceava, ca parte a evenimentului anual Bizz Bike - Business pe Bicicletă.

E greu să descrii bucuria copiilor când își văd visul împlinit. După ce anul trecut copiii noștri de la Casa Sf. Nicolae au primit pentru o săptămână căte o bicicletă după ediția a doua a Bizz Bike, anul acesta organizatorii au plusat și au creat o întreagă campanie pentru a face rost de biciclete cadou pentru toți copiii din Casa S. Nicolae din Suceava. Cum au reușit?

JCI, organizatorul evenimentului, i-a îndemnat pe toți să renunțe la componentele şi bicicletele vechi, de mult uitate prin pod, garaj, depozite, pentru a fi recondiţionate și reansamblate în cadrul unui atelier practic şi dăruite copiilor noștri. Apelul a găsit ecou în inimile sucevenilor, deoarece la finalul acțiunii 11 biciclete au ajuns la copii (10 pentru ei și una pentru educator), alte 4 urmând să ajungă pe parcursul acestei săptămâni.

Copiii și-au primit bicicletele în dimineața când a început Bizz Bike - turul orașului Suceava, așa că au putut participa și ei la eveniment. O parte nici nu au înțeles din prima că bicicleta primită este oferită ca să le rămână, așa că pe fețele lor s-a citit pe rând bucurie, confuzie, extaz. Abia la gala de după eveniment au conștientizat ce li se întâmplă, când de pe scenă s-a anunțat că primesc biciclete cadou. Tot atunci au primit de la Decathlon rucsac, pompă și cască de protecție. Acum sunt sută la sută echipați. 

De atunci, în fiecare zi copiii când se întorc de la școală, înainte de a intra în casă, trec mai întâi să-și vadă bicileta. Unii dintre ei au planuri cum să le facă mai performante și mai aspectuoase.

”George strângea bani din bursă pentru a-și lua bicicletă, acum nu va mai trebui să-și cheltuie economiile, poate însă să continue să pună bani deoaprte pentru o motocicletă” - ne-a zis, mai în glumă, mai în serios, Carmen Netedu, managerul casei Sf. Nicolae. ”Cei mici aveau o bicicletă și o foloseau cu rândul, poate pentru că au fost atât de răbdători și înțelegători unii cu ceilalți, acum are fiecare cu ce se plimba și pot merge împreună pe două roți în oraș. Mulțumim JCI pentru emoțiile minunate pe care le-ați adus copiilor!”, a completat Carmen Netedu.


Articole înrudite după: BizzBike, JCISuceava, CasaSfNicolaeVreau să direcționez 2% către FARA

Vreau să donez Fundației FARA

Vreau să fiu Galantom FARA

Contact

Abonare Newsletter


DONEZ

Suma Donata
Nume
Prenume
E-mail
Telefon

© Fundaţia FARA, Cod Fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001 BCR Lipscani.
Toate drepturile rezervate. | ANPC
Website creat de eKreative. Logo conceput de Edward Harding, pe baza unui font creat de Ivan Filipov.