Youtube FaraCharity Facebook FaraCharity LinkedIn FaraCharity Googleplus FaraCharity   FARA UK
FaraCharity

Nuntă la dublu în Bahna Arini

Postat pe 12/03/2016 de FARA

De când am ajuns în Bahna Arini, viața locuitorilor a luat turnuri neașteptate pentru ei. Copiii, care adineaori împânzeau străzile în orice zi din săptămână, la orice oră, acum merg regulat la școală și se joacă pe ulițe doar după ce termină lecțiile și temele. Casele, altădată niște cocioabe, bune de făcut una cu pământul, acum au devenit locuibile, după o amplă campanie de renovare desfășurată în 2015. Familiile, în majoritate cupluri necăsătorite cu mulți copii, au început deja să-și dorească să-și oficializeze relațiile. Fundația FARA le este alături și în această intenție. Ba mai mult, colegii noștri au fost rugați în repetate rânduri să devină nași de botez sau de cununie.    

În ultima zi de iarnă, două familii prin viață au devenit familii și în acte. Cele două cupluri, Badalache Viorel și Tabita și Badalache Cătălin și Aurica, iși doreau de multă vreme să se căsătorească, însă formalitățile și eventualele cheltuieli îi făceau să amâne mereu. Așa că, Fundația FARA a ales să-i ajute cu obținerea gratuită a certificatelor medicale prenupțiale, precum și înnoirea buletinului lui Cătălin. La rândul lui,  Ion Vasiliu, Primarul Comunei Preutești de care aparține satul Bahna Arini, a oficiat conunia civilă gratuit și a pus la dispoziția ”alaiului” de nuntă, adică a celor două familii, a nașilor și a angajaților FARA, microbuzul Primăriei, pentru a se deplasa la Biserica din Basarabi unde Părintele Carp a oficiat, de asemenea gratuit, cununia religioasă.

Și cum nu e nuntă fără măcar puțină petrecere, același alai a venit apoi la cantina din Preutești pentru o masă organizată de Fundație. Familia Badalache Cătălin și Aurica are cinci copii, dintre care trei sunt în programul de prevenire a abandonului școlar. Celaltă familie are doi copii, un bebeluș și un preșcolar. Până azi, cinci perechi au fost ajutate de FARA să-și oficializeze relațiile, iar până de Paște alte patru se vor căsători.   

  


Articole înrudite după: bahaarini, nunta, cununie, prevenireabandonscolarVreau să direcționez 2% către FARA

Vreau să donez Fundației FARA

Vreau să fiu Galantom FARA

Contact

Abonare Newsletter


DONEZ

Suma Donata
Nume
Prenume
E-mail
Telefon

© Fundaţia FARA, Cod Fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001 BCR Lipscani.
Toate drepturile rezervate. | ANPC
Website creat de eKreative. Logo conceput de Edward Harding, pe baza unui font creat de Ivan Filipov.