Youtube FaraCharity Facebook FaraCharity LinkedIn FaraCharity Googleplus FaraCharity   FARA UK
FaraCharity

De 10 ani prevenim abandonul şcolar

Postat pe 08/06/2015 de FARA

aniversare_arbore

Pentru noi, 1 iunie este o zi cu semnifcații multiple. Pe lângă Ziua Mondială a Copilului, sărbătorim și inițierea „Programului de Prevenire a abandonului școlar” pentru copiii din localitățile sărace din județul Suceava. În acest an, programul împlinește 10 ani de la proiectul pilot desfășurat în comuna Arbore.

Cu această ocazie, am organizat  o întâlnire între foștii și actualii beneficiari. Au multe să își spună pentru că îi leagă atât experiențele negative prin care au trecut și trec, precum: condițiile grele de acasă, familiile numeroase din care fac parte și responsabilitățile neadecvate pentru umerii de copii, dar și experiențele pozitive trăite la școală odată cu începerea programului desfășurat de Fundația FARA: ajutorul la temele de acasă, masa caldă primtă la școală, încurajările primite din partea angajaților FARA. Cei mari au povestitit cum au promovat cu succes ciclul gimnazial în ciuda dificultăților.

aniversare_arbore_10ani

Încă de când erau beneficiari in centru, toba, trompeta, acordeonul au devenit din jucării în instrumente muzicale, deoarece sub indrumarea Fundației FARA și a unui profesor de muzică voluntar, copiii au învățat să le folosească. Astăzi, 6 din foștii beneficiari formează un grup muzical și sunt remarcați și apreciați la diverse concursuri și festivale locale.

În cei 10 ani de activitate a programului din Arbore, peste 160 de copii au primit servicii sociale. Mulțumim pentru colaborare pe parcursul acestui deceniu, primăriei Arbore, Directorului Școlii Arbore, cadrelor didactice, Preotului Cătălin precum și colaboratorilor și voluntarilor care ne-au ajutat.


Articole înrudite după: prevenireabandonscolar, SuceavaVreau să direcționez 2% către FARA

Vreau să donez Fundației FARA

Vreau să fiu Galantom FARA

Contact

Abonare Newsletter


DONEZ

Suma Donata
Nume
Prenume
E-mail
Telefon

© Fundaţia FARA, Cod Fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001 BCR Lipscani.
Toate drepturile rezervate. | ANPC
Website creat de eKreative. Logo conceput de Edward Harding, pe baza unui font creat de Ivan Filipov.