Youtube FaraCharity Facebook FaraCharity LinkedIn FaraCharity Googleplus FaraCharity   FARA UK
FaraCharity

De câte puncte ai nevoie să câştigi ceva nepreţuit

Postat pe 16/11/2015 de FARA

voluntar_fundatia_fara

YouTube și apoi Facebook ne-au adus în echipă cel mai recent, dar și cel mai tânăr voluntar.

”Bună seara. De ziua Mondială a Educației, doresc să fac o prezentare cu tema "STOP Abandonului Școlar". Am observat că aveți campania ”De la cocioabă la casă, de la abandon școlar la școlarizare” în magazinele PROFI. Așa că aș dori să mă ajutați cu informații despre proiectul dumneavoastră, iar eu voi încerca să-mi conving colegii să vă voteze”. Este un mesaj pe care l-am primit pe pagina noastră de Facebook de la Iulian Dumitra, elev în clasa a VIII-a, din Drăgășani.
De fapt, Iulian a aflat despre Fundația FARA în timp ce căuta clipuri despre fenomenul abandonului școlar, pe YouTube. Spotul campaniei noastre în competiția Profi a fost cel care ne-a prezentat convingător în ochii tânărului doritor să nu rămână indiferent la problemele unor copii și adolescenți ca el.

Primele 430 de puncte: Mai întâi, Iulian, împreună cu alți doi colegi ai lui, au realizat o prezentare pentru tema dată la clasă, cea a abandonului școlar. Ar fi putut să se oprească la atât. A semnalat o problemă, a luat calificativul la școală, a bifat o obligație. Însa, la câteva zile, Iulian ne-a trimis din nou un mesaj: ”Bună seara....vreau să vă spun că astăzi am adunat 430 de puncte ...am fost la magazin cu un grup destul de mare de colegi care au stâns bonuri și le-au scanat pentru proiectul pe care l-am prezentat la clasă”. Periodic, Iulian ne-a informat despre progresele lui. E adevărat că locul 10, pe care ne situam, nu îi dadea prea mult curaj, dar își găsea motivație în încrederea pe care i-au acordat-o colegii, în receptivitatea cumpărătorilor din magazin, în încurajările primite din familie.

Cadou neprețuit: Competiția s-a încheiat, iar noi nu am fost printre primii trei care au primit premii în bani de la Profi. Am primit însă ceva mult mai valoros – implicarea necondiționata a unui tânar care a ales sa ne susțina dezinteresat. Competiția s-a încheiat, dar nu și colaborarea noastră cu Iulian Dumitra. Deoarece este pasionat de Photoshop, ne-a propus să ne ajute cu materiale vizuale pentru Facebook. Așa că, daca veți remarca o îmbunătățire a aspectului paginii noastre, să știți că o datorăm prietenului nostru Iulian.

Voluntarul Iulian: Despre experiența de voluntar la Fundația FARA, Iulian povestește astfel: Pregateam un proiect video pentru Ziua Mondială a Educației, cu tema: "STOP Abandonului Școlar". Căutând pe Youtube mai multe scurtmetraje sau spoturi, am dat de spotul Fundației FARA, în cadrul campaniei Profi "De la cocioaba la casă, de la abandon școlar la școlarizare". Foarte interesat, am cautat mai multe informații. Am fost foarte bucuros să aflu cât de mult se implică în viața celor uitați de timp, copii proveniți din familii foarte sărace, copii abandonați. Cu timpul, am spus despre campanie prietenilor mei, colegilor de clasa chiar și profesorilor. Pentru mine, cei de la Fundație sunt niște eroi prin faptele lor și sper sa continue așa."


Articole înrudite după: voluntariatVreau să direcționez 2% către FARA

Vreau să donez Fundației FARA

Vreau să fiu Galantom FARA

Contact

Abonare Newsletter


DONEZ

Suma Donata
Nume
Prenume
E-mail
Telefon

© Fundaţia FARA, Cod Fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001 BCR Lipscani.
Toate drepturile rezervate. | ANPC
Website creat de eKreative. Logo conceput de Edward Harding, pe baza unui font creat de Ivan Filipov.