Youtube FaraCharity Facebook FaraCharity LinkedIn FaraCharity Googleplus FaraCharity   FARA UK
FaraCharity

De la patru ani și până la nuntă - scrisoarea Dominicăi pentru Fundația FARA

Postat pe 23/08/2016 de FARA

Dominica este unul dintre primii copii care au ajuns în grija Fundației FARA, odată cu deschiderea casei Sf. Nicolae din Suceava. Când a crescut, s-a mutat în locuința protejată pentru tineri Sf. Iosif. Recent s-a căsătorit și a vrut să ne împărtășească din emoțiile și recunoștința ei printr-o scrisoare intitulată: ”De la patru ani și până la nuntă”.

 „Mi-am petrecut copilăria la Fundația FARA, la Casa Sf. Nicolae, unde am stat până la 24 de ani. La patu ani am pășit pentru prima dată la FARA. Îmi mintesc vara în care am ajuns aici. Pentru mine acel moment este ca lumina soarelui. Mi-a plăcut foarte mult la centrul din Suceava și la fel de mult mi-a plăcut să merg la Biserica Romano-Catolică”Sf. Ioan Nepomuk”. Am fost chiar și ministrantă la vasta 10 de preotul Dumitru Pătrașcu.

M-am înțeles foarte bine în cu ceilalți copii din casă, precum și cu doamnele educatoare care au avut grijă de mine toți acești ani. Prietena mea din casă a fost Lăcrămioara cu care am petrecut de mici și cu care mai țin legătura și acum. Este ca o soră pentru mine.

De la Casa Sf. Nicolae am mers să locuiesc într-o altă casă a Fundației FARA, pentru tineri, Se numește Sf. Maria, din comuna Fântâna Mare, unde sunt încă trei fete. Locuiesc  acolo ca într-o familie. De un an lucrez la asociația de proprietari, fac zilnic naveta de la Fântâna Mare la Fălticeni. Maria Vasiliu de la Fundație m-a ajutat să îmi găsesc un loc de muncă. Le mulțumesc tuturor celor care m-au îndrumat în viață până la această vârstă.

La biserica din localitate l-am cunoscut pe Hisum Ilie Andrei. Ne vedeam mereu la biserică și ne înțelegeam foarte bine. El mi-a propus să-i fiu soție și am acceptat. Pe 3 iulie am făcut cununia. Nași ne-au fost sora lui Ilie, Vatamanu Roxana și soțul ei Vatamanu Cezar. Pe socrii mei îi cheamă Hisum Ioan și Hisum Alexandrina.

Mi-a plăcut foarte mult la nunta mea. Am avut mari emoții, dar a fost frumos pentru că am avut alături oameni de la Fundația FARA care m-au susținut de la patru ani și până acum și știu că mă vor sprijini și de acum încolo. Vă mulțumesc tuturor!”  


Articole înrudite după: scrisoareDominica, casaSfNicolaeVreau să direcționez 2% către FARA

Vreau să donez Fundației FARA

Vreau să fiu Galantom FARA

Contact

Abonare Newsletter


DONEZ

Suma Donata
Nume
Prenume
E-mail
Telefon

© Fundaţia FARA, Cod Fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001 BCR Lipscani.
Toate drepturile rezervate. | ANPC
Website creat de eKreative. Logo conceput de Edward Harding, pe baza unui font creat de Ivan Filipov.