Youtube FaraCharity Facebook FaraCharity LinkedIn FaraCharity Googleplus FaraCharity   FARA UK
FaraCharity

Două prietene își croiesc împreună un viitor

Postat pe 02/02/2017 de FARA

Pe Laura si Adela le leagă multe. Ambele vin de la Giurgiu, din programe de asistență maternală, ambele sunt născute în ianuarie, ambele au pornit la drum timide și lipsite de speranță, iar acum locuiesc la Foyer Popești Leordeni, unde deprind ce înseamnă viața independentă. Dar mai au două lucruri foarte importante care le leagă. Sunt prietene și muncesc împreună la Opera Comică pentru Copii.

Datorită interesului Ambasadoarei Fundației FARA, Felicia Filip și echipei dedicate de la Opera Comică (OCC), precum și devotamentului fetelor, astăzi, Laura și Adela împlinesc patru luni la OCC. Pentru că acum beneficiază de un salariu sigur, își permit să își satisfacă mici capricii, ieșiri în oraș alături de prieteni, dar se gandesc și la viitor. Astfel o parte din venit îl pun deoaprte ca atunci când vor ieși din program pentru a fi pe picioarele proprii, să aibă siguranța zilei de mâine.

“Doamnei Felicia Filip aș vrea să îi mulțumesc pentru șansa pe care mi-a oferit-o. Nu multă lume a avut încredere în forțele mele.” - spune Adela, “O oportunitate ca aceasta vine rar, asa că muncesc și mă străduiesc să dovedesc că o merit. Am primit aprecieri pentru munca mea” - continuă tânăra, zâmbind.

La rândul ei, Laura spune: “Mi s-a dat șansa să lucrez. De atât am avut nevoie. Mă simt un om mult mai puternic decât la început. Mai puternică și mai împlinită. O învingătoare!”

O altă bucurie a fetelor este că lucrează împreună. ”Drumul către serviciu pare mai scurt atunci cand ne nimerim pe aceeași tură” - zice Laura.

Despre evoluția fetelor ne-au povestit și mentorii de la Foyer-ul din Popești Leordeni: "Atât Laura cât și Adela au avut o evoluție fulminantă de când le-am cunoscut și lucrez cu ele. Această impresie mi-o împărtășește și restul echipei. Este adevarat că aceste rezultate au depășit așteptările mele inițiale, însă, încă de la început am vazut potențialul din ele! În calitate de consilier de tineret sunt mândră ca sa pot lucra cu aceste fete" - Alexandra Papa, consilier.

Elena Niculescu, Coordonatoarea Programului Foyer: "Ca majoritatea tinerilor, fetele au venit în fundație sperând la un viitor mai bun, însă erau lipsite total de încredere și cu o stimă de sine scăzută! În tot acest timp, cu ajutorul întregii echipe, dar și mulțumită atmosferei calde, de familie, susținerea necondiționata oferită lor le-a conturat personalitatea, curajul și voința de a-și depăși condiția si de a nu accepta o "etichetă" pusă, voit sau nu, de societate. Nu exagerez dacă spun că fetele noastre au "renăscut”! Ma simt onorată că  fac parte din viața lor și-mi oferă  zilnic cate un zâmbet, în semn de mulțumire! " 


Articole înrudite după: FoyerVreau să direcționez 2% către FARA

Vreau să donez Fundației FARA

Vreau să fiu Galantom FARA

Contact

Abonare Newsletter


DONEZ

Suma Donata
Nume
Prenume
E-mail
Telefon

© Fundaţia FARA, Cod Fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001 BCR Lipscani.
Toate drepturile rezervate. | ANPC
Website creat de eKreative. Logo conceput de Edward Harding, pe baza unui font creat de Ivan Filipov.