Youtube FaraCharity Facebook FaraCharity LinkedIn FaraCharity Googleplus FaraCharity   FARA UK
FaraCharity

Echipa FARA vine în ajutorul lui Beatrice

Postat pe 11/11/2013 de FARA

ajutor_fundatia_fara

Cornelia Mihăescu, directorul Programului de centre rezidenţiale, vorbeşte despre implicarea şi eforturile echipei FARA pentru ajutorarea unei fetiţe rănite grav în urma unui accident domestic. Sperăm ca în curând să vă putem povesti mai multe despre evoluţia micuţei Beatrice.

Nicoleta făcea parte din familia FARA încă din 1997, când a devenit rezidentă în Casa Sf. Nicolae din Suceava. După ce a absolvit liceul, s-a măritat, s-a mutat la casa ei, iar acum 4 ani a născut-o pe Beatrice. Atât Nicoleta cât şi soţul ei sunt angajaţi, însă veniturile lor nu sunt foarte însemnate (Nicoleta lucrează în trei schimburi la o fabrică de hârtie).

În ianuarie anul acesta fetiţa lor, Beatrice, a căzut într-o oală cu apă care fierbea pe plită, şi apoi a încercat să se ridice punând mânuţele pe tabla încinsă. Când a găsit-o, mama ei nu a ştiut cum să reacţioneze şi a învelit-o pe Beatrice în nişte cârpe, fapt care a agravat arsurile. Ambele mâini, fesele şi piciorul stâng i-au fost afectate într-o mare măsură.

Beatrice a fost spitalizată împreună cu mama ei vreme de mai bine de o lună, însă în Suceava nu există posibilitatea de a trata arsuri atât de severe. “Când am văzut-o prima dată pe Beatrice, arsurile arătau cumplit şi fetiţa nu putea să îşi desfacă pumnii. În scurt timp însă am reuşit să o aducem la Bucureşti, la spitalul de copii Grigore Alexandrescu, Clinica de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri, unde a fost văzută de Dr. Prof. Dan Enescu, unul dintre cei mai buni specialişti din Europa de Est.”

Profesorul Enescu a efectuat mai multe intervenţii chirurgicale reconstructive la ambele mâini, iar acum fetiţa are o evoluţie bună, îşi poate deschide palmele şi se poate juca la fel ca orice copil de vârsta ei.

“Beatrice este o păpuşică blondă, isteaţă şi frumoasă însă, la cei 4 ani ai săi,cântăreşte doar 11 kilograme. În mod sigur nu se hrăneşte corespunzător. Colegii mei din Suceava încearcă să o ajute în mod regulat – îi procurăalifii speciale pentru refacerea pielii precum şi alte medicamente, dar cred că este nevoie de mai mult.”


Articole înrudite după: ajutor, implicare, NicolaeVreau să direcționez 2% către FARA

Vreau să donez Fundației FARA

Vreau să fiu Galantom FARA

Contact

Abonare Newsletter


DONEZ

Suma Donata
Nume
Prenume
E-mail
Telefon

© Fundaţia FARA, Cod Fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001 BCR Lipscani.
Toate drepturile rezervate. | ANPC
Website creat de eKreative. Logo conceput de Edward Harding, pe baza unui font creat de Ivan Filipov.