Youtube FaraCharity Facebook FaraCharity LinkedIn FaraCharity Googleplus FaraCharity   FARA UK
FaraCharity

Elisabeta Kastel, printre primii oameni care au sprijinit înființarea Fundației FARA, s-a stins din viață

Postat pe 20/02/2016 de FARA

Elisabeta Kastel, credit foto Mirela Corlatan
Credit foto: Mirela Corlatan

Cu mult regret, anunțăm trecerea în neființă a Elisabetei Kastel, una dinte primele persoane care au sprijinit-o pe Jane Nicholson la Suceava când aceasta înființa Fundația FARA. Elisabeta Postolache Kastel, "măicuța bătrână, cu brâul de lână", cum se prezenta copiilor când venea la Casa Sf.Nicolae cu sacoșa plină de daruri, a plecat dintre cei vii vineri seara, 19 februarie.

Mulți o cunosc prin prisma articolelor în care a povestit despre cei 10 ani petrecuți în închisorile comuniste, în grupul preoților și episcopilor catolici, și despre arestarea și judecarea Monseniorului Vladimir Ghika. Pentru noi, este persoana care a ajutat-o pe Jane de la primele vizite la Suceava, mai intai ca traducător din engleză în română și apoi în organizarea fundației.

Pentru tot sprijinul oferit pe parcursul anilor, drept recunoștință, Jane Nicholson a nimit unul din programele pentru tineri cu dizabilități ”Casa Elisabeta”, în curs de deschidere la Cacica (Suceava).

Adevarul este ca era intr-adevar o persoana speciala: a facut parte din lotul Monseniorului Vladimir Ghika, fiind arestata pe strada cand era in ultimul an de facultate la medicina si a executat 10 ani de temnita, mare parte la Jilava.

Elisabeta Kastel a petrecut ultimii ani din viață în casa părintelui greco-catolic Nicolae, de la Cacica, unde a fost ingrijită impecabil. Fundația FARA mulțumește Părintelui Nicolae și familiei lui pentru aeastă faptă creștinească.

Înmormântarea Elisabetei Postolache Kastel va avea loc luni, 22 februarie, într-un cerc restrâns.  


Articole înrudite după: elisabetakastel, janenicholsonVreau să direcționez 2% către FARA

Vreau să donez Fundației FARA

Vreau să fiu Galantom FARA

Contact

Abonare Newsletter


DONEZ

Suma Donata
Nume
Prenume
E-mail
Telefon

© Fundaţia FARA, Cod Fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001 BCR Lipscani.
Toate drepturile rezervate. | ANPC
Website creat de eKreative. Logo conceput de Edward Harding, pe baza unui font creat de Ivan Filipov.