Youtube FaraCharity Facebook FaraCharity LinkedIn FaraCharity Googleplus FaraCharity   FARA UK
FaraCharity

Internship la Institutul pentru Educaţie Conductivă Pető, Budapesta

Postat pe 29/05/2014 de FARA

intership_germania_fundatia_fara

La începutul lunii mai, 3 membri ai echipei Programelor de recuperare pentru copii cu nevoi speciale ale Fundaţiei FARA au vizitat timp de 5 zile Institutul pentru Educaţie Conductivă András Pető din Budapesta. Scopul vizitei a fost familiarizarea cu conceptul de Educaţie Conductivă, asistarea la şedinţe terapeutice destinate diverselor grupe de vârstă şi însuşirea de noi informaţii şi metode terapeutice care pot fi aplicate în centrele noastre, în scopul îmbunătăţirii activităţii existente.

Institutul Internaţional pentru Educaţie Conductivă Pető, alături de Colegiul pentru formarea conductorilor ca profesie de sine stătătoare, reprezintă o instituţie non-guvernamentală de renume internaţional ce urmăreşte două funcţii diferite: pe de o parte oferă educaţie conductivă în scopul îngrijirii şi reabilitării persoanelor cu tulburări motorii, începând din primele luni de viaţă iar, pe de altă parte, iniţiază şi formează tineri în scopul exercitării profesiei de conductor.
Educaţia Conductivă reprezintă un sistem de învăţare dezvoltat de Profesorul András Pető după cel de-al doilearăzboi mondial şi a fost elaborat iniţial pentru recuperarea copiilor ce sufereau de paralizie cerebrală. Pető a fost primul care a afirmat că dizabilitatea este o problemă de natură educaţională şi nu biologică, şi nu a împărtăşit niciodată ideea, uniform acceptată în vremea sa, conform căreia leziunile cerebrale ar fi ireversibile şi ar conduce la dizabilităţi permanente. Prin metoda sa, Pető încerca să demonstreze că, pe lângă leziunile la nivelul sistemului nervoscentral, dizabilitatea motorie se datorează în special lipsei conexiunilor între diferite funcţii şi că poate fi tratată mai degrabă prin învăţare decât prin terapie specializată. Educaţia conductivă are la bază ideea că, în ciuda leziunilor cerebrale, sitemul nervos încă are capacitatea de a forma noi conexiuni neuronale, iar această capacitate poate fi mobilizată prin intermediul unui proces asistat de învăţare activă.
În prezent, de acest sistem de reabilitate beneficiază persoanele cu tulburări neurologice (cum ar fi paralizia cerebrală, scleroze, boala Parkinson) şi cei care au suferit accidente vasculare cerebrale sau leziuni la cap. Metoda se adresează oricărui interval de vârstă şi beneficiari din toată lumea participă în cadrul Institutului la sesiuni de reabilitare.
Experienţa a fost deosebit de utilă pentru colegii noştri, în condiţiile în care educaţia conductivă, ca metodă de învăţare şi reabilitare, este puţin cunoscută în ţara noastră şi oferă beneficii majore nu numai celor care beneficiază de ea ci şi familiilor lor.
Pentru mai multe informaţii referitoare la Educaţia Conductivă, vă invităm să vizitaţi pagina de web a
Institutului Internaţional Pető.

vizita_germania_fundatia_fara


Articole înrudite după:Vreau să direcționez 2% către FARA

Vreau să donez Fundației FARA

Vreau să fiu Galantom FARA

Contact

Abonare Newsletter


DONEZ

Suma Donata
Nume
Prenume
E-mail
Telefon

© Fundaţia FARA, Cod Fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001 BCR Lipscani.
Toate drepturile rezervate. | ANPC
Website creat de eKreative. Logo conceput de Edward Harding, pe baza unui font creat de Ivan Filipov.