Youtube FaraCharity Facebook FaraCharity LinkedIn FaraCharity Googleplus FaraCharity   FARA UK
FaraCharity

La Cacica, pentru o lume mai bună

Postat pe 14/07/2015 de FARA

cacica_cercetasi

În iunie, câțiva dintre copiii de la Casa Sf. Nicolae din Suceava au fost gazde pentru echipa de cercetași din care fac parte. Astfel au oferit drept loc pentru organizarea unui camp chiar curtea spațioasă a casei de vacanță de la Cacica. Au fost 3 zile de activități creative și recreative în simbioză cu natura. Sloganului campului, ”Împreună, creăm o lume mai bună”, i-a inspirat pe copii să fie generoși și atenți la ceea ce îi înconjoară.

cacica_cercetasi

10 corturi, 37 de cercetași, cu vârste între 7 și 43 ani au încercat prin jocuri de startegie, voie bună, activități sportive, drumeții și cântece în jurul focului de tabără sa își învingă limitele, lăsând o urmă de pace. Dintre copiii Casei Sf. Nicolae au participat Andreea, Ionuț și Cosmin.
Cercetașii au învățat sa realizeze construcții de camp - catarg, masă și bănci, să instaleze un cort, să facă foc de tabără, să prepare mâncare. Cel mai mult însă le-a plăcut   vânatoarea de indicii prin localitate - prin care l-au cunoscut pe cel mai bătrân om din sat, cea mai veche cladire din localitate, au învățat cântece în limba poloneză, au aflat istoria minei de sare, obiceiurile locului, au strâns plante pentru ceaiul de seară și au creat un material foto cu toate descoperirile lor.

În drumeții au învățat ce este solidaritatea și cât de rezistenți sunt la efort fizic, răsplata fiind minunățiile locului prin pădurile și privelistile lui. Totul s-a încheiat cu decorarea fântanii gazdei noastre - ca semn că acești copii își doresc să fie IZVOR de Pace. 


Articole înrudite după: Sf.Nicolae, cercetasi, CacicaVreau să direcționez 2% către FARA

Vreau să donez Fundației FARA

Vreau să fiu Galantom FARA

Contact

Abonare Newsletter


DONEZ

Suma Donata
Nume
Prenume
E-mail
Telefon

© Fundaţia FARA, Cod Fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001 BCR Lipscani.
Toate drepturile rezervate. | ANPC
Website creat de eKreative. Logo conceput de Edward Harding, pe baza unui font creat de Ivan Filipov.