Youtube FaraCharity Facebook FaraCharity LinkedIn FaraCharity Googleplus FaraCharity   FARA UK
FaraCharity

Mai supereroi decât Spider-man

Postat pe 24/03/2016 de FARA

”Care sunt supereroii voștri preferați?” I-am întrebat pe elevii din clasele primare de la Baia când au intrat în programul nostru în 2010! ”Spider-Man și X-men” - au fost cele mai frecvenete raspusuri. Îi fascina atunci ideea de a salva lumea și de a readuce culoare în orașele acaparate de forțele malefice. Timpul a trecut, iar ei au făcut treptat trecerea de la puști care cred în povești cu supereroi la copii conștienti de faptul că sunt diferiți și că, adesea, societatea nu este pregatită să-i accepte. În ciuda acestor piedici, au reușit să lupte cu sprijinul Fundației FARA și să devină chiar ei niște supereroi.

Sunt elevi în clasele  a VII- a și a VIII-a acum, la Școala Gimnazială Nicolae Stoleru din Baia. Iar 5 ani în urmă, balansau între a continua școala sau a abandona. Doar încurajările educatorilor FARA au întors balanța către ”a continua”.

Visele lor nu se opresc aici. Vor să finalizeze gimnaziul și să meargă la liceu, chiar dacă familiile lor cu greu i-au întreținut și până în acest moment. ”Pentru noi, cei care am lucrat cu acești copii, EI SUNT SUPEREROII! Pentru că, în ciuda obstacolelor au reușit să-și trăiască propriile vise: sa fie acceptați în comunitate, să facă parte dintr-un colectiv, să progreseze, să fie apreciați pentru rezultatele bune și performanțele școlare. Mai mult decât atât, asemeni lui Spider-Man, fac bine oricând este nevoie, vin zilnic la centrul de zi unde mai ieri au fost beneficiari, să lucreze cu cei care i-au urmat. Îi ajută cu temele, le dau un sfat sau îi încurajează. Nimeni nu știe mai bine decât ei ce lupte are de dus un copil fără posibilități”. - Andreea Aniței, Coordonator program Prevenire Abandon Școlar, Baia. 

Acum traiesc propriile lor vise , transpuse prin multa munca ,  sarguinta si costiinciozitate.Astazi sunt elevi in clasa  a VIII a  la Scoala Gimnaziala Nicolae Stoleru Baia.Cu toate acestea visele lor nu se vor opri aici. Doresc sa finalizeze cursurile scolii gimnaziale si sa urmeze cursurile unor Licee de elita sau Postliceale desi situatia financiara a familiilor din care provin este deficitara.Pentru noi, EI SUNT SUPEREROII! In ciuda orstacolelor au reusit sa-si traiasca propriile vise: sa fie acceptati in comunitate, sa faca parte dintr-un colectiv, sa faca progrese , sa fie apreciati pentru rezultatele bune si performantele scolare obtinute.

Articole înrudite după: prevenireabandonscolar, Baia, SuceavaVreau să direcționez 2% către FARA

Vreau să donez Fundației FARA

Vreau să fiu Galantom FARA

Contact

Abonare Newsletter


DONEZ

Suma Donata
Nume
Prenume
E-mail
Telefon

© Fundaţia FARA, Cod Fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001 BCR Lipscani.
Toate drepturile rezervate. | ANPC
Website creat de eKreative. Logo conceput de Edward Harding, pe baza unui font creat de Ivan Filipov.