Youtube FaraCharity Facebook FaraCharity LinkedIn FaraCharity Googleplus FaraCharity   FARA UK
FaraCharity

O casă nouă, cadou de Moş Nicolae

Postat pe 08/12/2015 de FARA

casa_sf_nicolae

Sărbătoarea Sfântului Nicolae are semnificații aparte pentru Fundația FARA. Pe deoparte, prima casă de tip familial, deschisă încă din 1997, poartă numele acestui Sfânt, pe de alta marchează deschiderea unui sezon de bucurie pentru toți copiii pe care îi avem în grijă. Începând cu acest an, 5 decembrie mai are o valență pentru noi. Este ziua în care copiii din programul tip Familial Sf. Nicolae s-au mutat în casă nouă.

Va relatăm această mutare printr-o poveste.

Au fost odată ca niciodată 12 copii cuminți care creșteau toți într-o casă. Nu erau frați de sânge, dar aveau multe lucruri în comun. Împarțeau dragostea unui grup de mame (așa cum chiar ei le numeau). Daca nu ar avea un trecut trist, pentru că unii erau lipsiți de dragostea parinților naturali, am putea spune că viața lor nu se deosebea cu nimic de viața oricarui copil. Mamele îi iubeau în egală măsură și le erau alături mereu.

inuagurare_casa_sf_nicolae

Ei, dar copiii au mai crescut, noi frați urmau să se mute cu ei în casă, așa că locuința lor a dvenit neîncăpătoare. De aceea, Sf. Nicolae a convocat-o la o întâlnire pe Mama Duminică (Jane Nicholson și Fundația FARA) și i-a sugerat să construiască pentru acești copii cuminți o casă nouă, mare și luminoasă, așa cum meritau. Chiar dacă noua casă a fost ridicată în aceeași curte cu vechea locuință, drumul de la una la cealalta a durat câteva luni bune, pâna casa noua a fost zidită, amenajată, utilată și, desigur, avizată pentru a fi folosită în siguranță de copii.

scrisoare_casa_sfnicolae

Ziua mutării a fost stabilită și nu putea fi alta decât de ajunul Sf. Nicolae, pe 5 decembrie. Atunci, fiecare copil și-a pus rucsăcelul în spate cu ce are mai drag, a luat în brațe câte un dar de casă nouă și, pe potecă, a mers spre locul nou. Au bătut la ușă și le-a deschis chiar Mama Duminică, ce îi aștepta cu drag. Le-a urat bunvenit și i-a ghidat către camerele lor.

casa_sfnicolae_fundatia_fara

Fiecare, pe pat, a găsit un mesaj transmis personal de către Sfântul Nicolae și Mama Duminică. Nu li se cerea în el să aibă doar note de 10 la școală sau ”bravo” la purtare, ci să se bucure de casa nouă și de familia pe care o au și să primească cu aceeași căldură cu care și ei au fost primiți, pe viitorii frați de locuință.

După ce toți și-au despachetat rucsacul și și-au personalizat colțișorul, au coborât la masa festivă unde și-au urat bunvenit în casă nouă, cu fericire și armonie. Ceea ce le dorim și noi!


Articole înrudite după: Sf.NicolaeVreau să direcționez 2% către FARA

Vreau să donez Fundației FARA

Vreau să fiu Galantom FARA

Contact

Abonare Newsletter


DONEZ

Suma Donata
Nume
Prenume
E-mail
Telefon

© Fundaţia FARA, Cod Fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001 BCR Lipscani.
Toate drepturile rezervate. | ANPC
Website creat de eKreative. Logo conceput de Edward Harding, pe baza unui font creat de Ivan Filipov.