Youtube FaraCharity Facebook FaraCharity LinkedIn FaraCharity Googleplus FaraCharity   FARA UK
FaraCharity

O lume mare, mare sub un capac de sticlă - Scrisoarea unei fetițe impresionate de excursia la București

Postat pe 17/05/2016 de FARA


Credit foto: Andrei Lupu

În perioada 13-15 mai Fundația FARA a aniversat 25 de ani și 5000 de zâmbete. Cu această ocazie, un grup de copii din satele izolate din Suceava au venit în prima lor excursie la București. Despre ceea ce au văzut și mai ales cum au trăit cele descoperite în această călătorie, ne-a scris L.A., elevă în clasa a V-a la Școala din Preutești, Județul Suceava. 

“Acum am să vă spun o poveste pentru voi, cei mari…….

Doamna ne-a povestit că în luna mai o sa se organizeze o excursie la București.  De atunci nu am mai avut stare, ma gândeam că e cel mai frumos cadou de ziua mea, care coincide cu aniversarea FARA.          
Cu o seară înainte, sufletul mi-a fost plin de întrebări: ce fac? Mă duc, nu mă duc? A să-mi fie urât fără frații și părinții mei…..nu am mai fost niciodată plecată de acasă, dar nu puteam să renunț, nu aveam această șansă oricând.          
Astfel că în dimineața plecării m-am trezit fără să mă mai cheme mama și, cu sufletul mic cât un iepure, am pornit la drum.            
Ne indepartam din ce in ce mai mult de casă, iar sufletul îmi era plin de emoții; orele treceau și noi străbăteam drumul printr-o ploaie deasă. Ne-am oprit în Bacău și am intrat într-un magazin atât de mare cât ulița noastră de acasă. Acolo, oameni strâini ne-au pus la masă și ne-au primit cu multe zâmbete. După o masă delicioasă am plecat iar la drum.            


Credit foto: Mihnea Ciulei

E așa departe Bucureștiul, că nu mai stiam ce să mai cred. Am mers o zi întreagă. Apoi, în sfârșit la apusul soarelui, am ajuns. Ne-am cazat la o mănăstire. Am avut acolo camerele noastre și am făcut dușuri cu apă caldă. Aventura abia începea.            
A doua zi dimineața, după ce am luat masa, am plecat către muzeu. Muzeul Antipa a fost atât de interesant. Am văzut de la păsări și animale ce cresc și la noi în pădurile din Bahna, până la urși polari și chiar elefanți. Mie mi-a plăcut și peștera unde se auzeau liliecii, dar cel mai mult m-a uimit locul unde era prezentată evoluția omului. Am văzut cât de mici suntem când ne formăm ca oameni și cum ne transformăm în burtica mamei. Mama mea este însărcinată. Acolo am văzut cum arată frățiorul meu încă nenăscut.


Credit foto: Mihnea Ciulei

Am plecat apoi spre ceea ce nu știu cum să spun…o lume mare, mare, sub un capac de sticlă. I se spune mall. Am văzut o stâncă mare, mare de unde curgea un pârâu și am întrebat-o pe Doamna dacă stânca a fost acolo și clădirea s-a ridicat în jurul ei….eu așa cred, dar totuși nu era și pamant, nu știu nici acum cum a fost posibil.          
Am vizitat apoi un loc plin de cărți cu dinozauri, cu magicieni și magie, unde și noi am primit câte o carte. Însă ce a urmat nu știu să vă explic. Eu cred, că așa cum mă gândeam, ochelarii pentru film m-au făcut să zbor, da, sigur am zburat. Eram deasupra lumii și apoi cu viteză printre  animăluțele din film. Mi-am dorit să nu se mai termine. Abia am așteptat să le povestesc acasă. Eu, eu chiar am zburat, cand mi-am pus ochelarii spre o lume minunată, cei mari o numesc 3D.          


Credit foto: Mihnea Ciulei

A doua zi am mers să vedem o poveste cu niște actori și balerine, ba și cu niște uriași, povestea lui Jack si vrejul de fasole. La sfârșit și noi am primit semințele magice. Abia aștept să le plantez și poate voi reuși să transform satul meu într-o lume magică.“


Cedit foto: Petruț Călinescu


Articole înrudite după: excursie, Bucuresti, 25ani, FundatiaFARAVreau să direcționez 2% către FARA

Vreau să donez Fundației FARA

Vreau să fiu Galantom FARA

Contact

Abonare Newsletter


DONEZ

Suma Donata
Nume
Prenume
E-mail
Telefon

© Fundaţia FARA, Cod Fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001 BCR Lipscani.
Toate drepturile rezervate. | ANPC
Website creat de eKreative. Logo conceput de Edward Harding, pe baza unui font creat de Ivan Filipov.