Youtube FaraCharity Facebook FaraCharity LinkedIn FaraCharity Googleplus FaraCharity   FARA UK
FaraCharity

O mașină mică pentru vise mari, sau cum 5 copii fac zilnic kilometri pentru a ajunge la terapie

Postat pe 11/08/2016 de FARA

Îi vezi zilnic în fața școlii cu ghiozdanele în spate. Așteaptă. Sunt cinci, de aceeași vârstă și îi leagă aceeași sintagmă: ”nevoi speciale”. Pentru ele, aceste nevoi, cei cinci copii din comuna Baia vin la terapie la centrul de recuperare Sf Tereza din Spataresti, la 11 kilometri de satul lor. 

Drumurile și ”nevoile speciale” i-au împrietenit. Sunt o echipă, ies impreună de la școala normală din comuna Baia, unde au ajuns sa poată învăța după o muncă asiduă de 3-4 ani alături de terapeuții FARA, apoi așteaptă împreună să vină mașina să îi ia, doi câte doi, pentru a-i duce la centru. Acolo, se așteaptă din nou unii pe ceilalți, până pot intra toți cinci la activitățile de educaționale de grup. 

Specialiștii Centrului Sf. Tereza îi îndrumă să relaționeze, să depășească obstacolele de comunicare și emoționale pe care le întâmpină în viața de zi cu zi, la școală, în familie și în comunitate, dar și să dobândească noi și noi deprinderi și abilități astfel încât să fie asemenea colegilor lor, mai puțin “speciali”. Timpul petrecut in așteptări, aproximativ o oră și jumătate zilnic, ar putea fi folosit eficient pentru recuperare, însă singurul transport disponibil de la centru este o Dacie Logan unde încap în spate doar doua scăunele auto.  E mașina care duce și aduce zilnic 40 de copii, beneficiari ai centrului și face 300 de kilometri zi de zi pentru ca acești copii să aibă șansa unei veți normale.

Efortul este mare și pentru copii și pentru angajații centrului, dar sunt și rezultate care le dau curaj: ”Copilul meu a pornit de la a nu rosti nimic. Acum îmi pune intrebări, rostește propoziții, face lucruri pe care nu ne așteptam să le facă vreodată. Reallizarile sunt imense.” – spune mama unuia dintre ei. Pentru ca cei 5 copii de la Baia să lipsească mai puțin de acasă, iar terapia de la centru să le fie mai eficientă, este necesar să vină și să plece toti odată. Or, cu o mașină mică, acest lucru este imposibil.

Ajută-ne să cumpărăm un microbuz care să rezolve problema transportului copiilor cu nevoi speciale de la centru către casă și invers! Orice donație ne apropie de suma necesară achiziționării unui minibus la mâna a doua, de 8+1 locuri. Dați mai departe apelul nostru către prieteni și cunoștințe. Acești copii își doresc să ducă o viață normală și au mari șanse să fie așa!   

Pentru donații online, click aici.

Pentru transfer bancar:

Nume beneficiar                     Fundaţia FARA 
Cod Fiscal                                 33553562
IBAN                                          RO02RNCB0090142826750001
Banca                                        BCR Filiala Lipscani

Scopul transferului: ”Donație pentru Centrul Sf Tereza”

Vă stăm la dispoziție dacă aveți nevoie de alte detalii: igiurisici@faracharity.ro (Giurisici Ioana, Director de program - centre de recuperare pentru copii cu nevoi speciale Fundația FARA)


Articole înrudite după: recuperare, SfTereza, donatii, microbuzVreau să direcționez 2% către FARA

Vreau să donez Fundației FARA

Vreau să fiu Galantom FARA

Contact

Abonare Newsletter


DONEZ

Suma Donata
Nume
Prenume
E-mail
Telefon

© Fundaţia FARA, Cod Fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001 BCR Lipscani.
Toate drepturile rezervate. | ANPC
Website creat de eKreative. Logo conceput de Edward Harding, pe baza unui font creat de Ivan Filipov.