Youtube FaraCharity Facebook FaraCharity LinkedIn FaraCharity Googleplus FaraCharity   FARA UK
FaraCharity

Primul centru de recuperare, deschis de Fundația FARA în România, a împlinit 10 ani

Postat pe 11/03/2017 de FARA

 
Sunt 10 ani de când am căutat soluții pentru micul Samuel, un copil  cu dizabilități aflat în asistență maternală, care avea nevoie de mult mai mult decât de grija unui cămin primitor. Pentru el și pentru mulți alți copii asemenea lui am creat în colaborare cu DGASPC Sector 3 Centrul de zi Recuperare pentru Copii cu Dizabilități ”Samuel”. În această primăvară centrul împlinește un deceniu.
 
Sunt 10 ani ... timp în care 150 de copii ne-au pășit pragul pentru kinetoterapie, logopedie, terapie prin artă, iar mai bine de jumătate dintre ei sunt acum elevi în școli normale sau speciale, deși puțini le prevedeau un viitor atât de bun.
 
Până acum 10 ani, în București și în România nu existau multe centre care să ofere o alternativă educațională copiilor cu dizabilități. În acest sens, Centrul ”Samuel” a fost deschizător de drumuri și o șansă pentru atâția copii la o viață cât mai apropiată de normalitate. În acești ani, Samuel, asemeni celorlalte programe FARA, a setat un standard de calitate în oferirea de servicii sociale în România. 
 

 
Alături de copii, zeci de părinți au primit sprijin psihologic la întâlnirile de grup, unde au fost ajutați de specialiștii centrului să înțeleagă specificul problemelor cu care se confruntă copiii lor, dar și să se ajute părinții între ei, prin împărtășirea experiențelor proprii.   
 
”Îmi vine greu să găsesc un moment despre care să spun că echipa noastră se mândrește în mod special. Au fost foarte multe clipe cu mare încărcătură emoțională care pe noi ne-au determinat să continuăm ceea ce facem. Am râs, am plâns, am dăruit și am primit multă dragoste, am sărbătorit fiecare pas făcut și fiecare cuvânt nou rostit, am intrat pe porțile larg deschise ale muzeelor, teatrelor, parcurilor, ne-am luat "la revedere" în fiecare toamnă de la zeci de copii care urmau sa deschidă Abecedarul și le-am dat încredere în sine” - povestește Oana Sterian, coordonatorul Centrului Samuel, care a lucrat de la bun început în acest program.
 
 
150 de copii și tot atâtea povești de viață. Unele cu reușite mari, altele mai mici, dar toate pline de eforturi și ambiție, încurajate de echipa de specialiști a centrului.

”În fotografie este Mario, un băiețel care a venit la Centrul Samuel când avea 3 ani și un vocabular de maximum 10 cuvinte. Acum ne face cele mai frumoase și lungi declarații. Când a venit la Centru, i-a fost foarte greu sa se despartă de mami și îl țineam mai mult în brațe, dar ne-a îndrăgit și pe noi, cu timpul. Acum are 10 ani și merge la școala de masă, unde s-a integrat cu ajutorul nostru și al familiei iubitoare din care face parte” - povestește Oana. 
Iar aceasta este doar una dintre cele 150 de povești. La mai multe povești frumoase și La mulți ani, Centrul Samuel!

Articole înrudite după: CentrulSamuel10aniVreau să direcționez 2% către FARA

Vreau să donez Fundației FARA

Vreau să fiu Galantom FARA

Contact

Abonare Newsletter


DONEZ

Suma Donata
Nume
Prenume
E-mail
Telefon

© Fundaţia FARA, Cod Fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001 BCR Lipscani.
Toate drepturile rezervate. | ANPC
Website creat de eKreative. Logo conceput de Edward Harding, pe baza unui font creat de Ivan Filipov.