Youtube FaraCharity Facebook FaraCharity LinkedIn FaraCharity Googleplus FaraCharity   FARA UK
FaraCharity

Scrisoare Sfântului Nicolae

Postat pe 22/12/2015 de FARA

scrisoare_sf_nicolae

Cu ocazia mutării în casă nouă, în ajun de Sf. Nicolae, Virma, care este în Fundație de la 4 ani, a scris un mesaj pentru Sfântul care i-a schimbat viața. Redăm aici întreaga scrisoare.

”Sfântul Nicolae... Paradoxal, dar când pronunț numele acesta gândul meu zboară în două direcții: la un loc și la sărbătoarea pe care o avem pe 6 decembrie. Oficial sunt de 17 ani sub îngrijirea Sfântului Nicolae. Atât spiritual, cât și fizic. 

Aveam doar 4 ani când am pășit pragul acestui loc. Fețe speriate, curioase și triste îmi învăluiau privirea. Nu știam cum să mă comport. Cu timpul am prins firul activităților care se parcurgeau și m-am pliat pe regulile acestui loc foarte bine. Îi mulțumesc prietenului meu, ”Sfântul Nicolae”, că prin el am cunoscut cel mai frumos dar pe care poate să-l aibă un om: pe Dumnezeu! Cu ajutorul Lui m-am modelat, având la bază principii puternice care s-au născut atât din experiențe frumoase, cât și din experiențe care au lăsat cicatrici adânci. Aceste principii iau forma credinței, speranței, bunătății și iubirii. 

slujba_sf_nicolae

Acest loc m-a învățat că sunt un mozaic compus din alegeri și fapte, m-a învățat că sunt sculptorul proprii mele ființe. M-a învățat că oamenii care vorbesc mult fac puțin, am învățat că dorul de părinți e nestins, am învățat că fericirea e relativă și că nu trebuie să o aștept de la oameni... M-a învățat că ești mai împlinit când primești o îmbrățișare puternică sau o bătaie pe umăr decât atunci când ”îmbrățișezi” un volan al unui Mercedes, m-a învățat că bogații au mai multe nemulțumiri decât săracii, că oamenii care râd tare și zgomotos fac asta ca să-și mascheze sufletul care plânge, am învățat că auzul, văzul, mirosul, respiratul și tot ceea ce ni se pare nesemnificativ sunt de fapt cadouri minunate pentru care trebuie să mulțumim zilnic.

fundatia_fara

Au fost foarte multe momente de deznădejde... Erau multe! Gândul că voiam o îmbrățișare și nimeni nu mi-o oferea mă trimitea la plușul meu care aștepta la fel de mult să fie îmbrățișat, simțeam să stau la sânul mamei, dar nu făceam decât să-mi așez capul pe pernă și să încep a plânge. Erau zile în care voiam să vorbesc despre sufletul meu, dar nimeni nu era în preajmă. Atunci nu făceam decât un singur lucru: priveam cerul! Toate aceste momente de suferință nu au cum să nu existe în viața unui copil lipsit de părinți, dar de fiecare dată când am ocazia mulțumesc că am avut parte de ele, deoarece am devenit un om demn, ambițios, rațional și hotărâtor.

Câteodată îmi fac griji că sunt un om prea rațional. Mi se întâmplă uneori să trebuiască să-mi ascult sufletul, dar nu fac altceva decât să-i dau crezare minții. Să fie din cauza îndoielii mele față de oameni? Oare asta am învățat în acest loc? Nu știu un răspuns clar.

fundatia_fara_virma

”Sfântul Nicolae” m-a crescut, m-a hrănit, m-a îmbrăcat, m-a învățat, m-a format ca om și îi mulțumesc din toată ființa mea!

Mă bucur că am putut să-mi adun puțin gândurile pentru a vorbi despre prietenul meu ”Sfântul Nicolae”. De mult nu am mai vorbit cu el...și de aceea azi sunt aici: pentru a vă mulțumi din inimă că sunt ceea ce vedeți, auziți și simțiți!”


Articole înrudite după: Sf.NicolaeVreau să direcționez 2% către FARA

Vreau să donez Fundației FARA

Vreau să fiu Galantom FARA

Contact

Abonare Newsletter


DONEZ

Suma Donata
Nume
Prenume
E-mail
Telefon

© Fundaţia FARA, Cod Fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001 BCR Lipscani.
Toate drepturile rezervate. | ANPC
Website creat de eKreative. Logo conceput de Edward Harding, pe baza unui font creat de Ivan Filipov.