Youtube FaraCharity Facebook FaraCharity LinkedIn FaraCharity Googleplus FaraCharity   FARA UK
FaraCharity

Susţine proiectul ”De la cocioabă la casă, de la abandon şcolar la şcolarizare” in competiţia PROFI!

Postat pe 22/08/2015 de FARA

de_la_cocioaba_casa

Fundația FARA participă la Competiția PROFI "Împreuna cu tine, PROFI salvează destine" cu proiectul  "De la cocioabaă la casă, de la abandon școlar la școlarizare".
Avem nevoie de susținerea ta pentru a putea ajuta copiii săraci din județul Suceava să își poată face acasă temele de acasă!
În România, doar unul din trei copii dezavantajaţi termină şcoala generală. Copiii nu au șansa succesului școlar, a unei bune educații, dacă foamea și sărăcia sunt cele care le chinuie mintea și trupul. 

copii_in_cocioaba

Copiii din localitatea suceveană Bahna Arini nu locuiesc în case, ci mai degrabă în niște cocioabe pipernicite, nezugrăvite, în care igrasia, mirosul de șobolani și fmul fac aerul irespirabil. Și-ar dori să învețe, însă, din cauza necazurilor, bolilor, lipsei merindelor de pe masă, copiii schimbă cititul manualelor cu munca prin așa-numita gospodărie. Toate acestea duc la perpetuarea sărăciei și analfabetismului de la o generație la alta. Pentru a mai sparge o verigă din lanțul sărăciei de la Bahna, trebuie să intervenim și în condițiile de trai ale locuitorilor (359 de persoane).

Ne dorim să facem acest lucru cu ajutorul tău!

macheta_fara_profi

Vrem să evităm despărțirea părinților de copii, din cauza condițiilor de trai, dar și să-i susținem în a nu abandona școala, precum au facut generații întregi înaintea lor. Esențial pentru acești copii este proiectul de reconsolidare a caselor în care stau, precum și asigurarea unei surse de apă.

Lipsa acesteia, a condițiilor minime de trai ii duce către boală și renunțare. La școală. La o viață decentă. Alătura-te campaniei noastre si ajută copiii unei comunități sărace din Județul Suceava să nu renunțe la învățătură din cauza condițiilor subumane de trai!

profi_salveaza_destine

Votează la infokiosc-ul din magazinele PROFI proiectul ”De la cocioabă la casă, de la abandon școlar la școlarizare”!


Articole înrudite după: prevenireabandonscolar, SuceavaVreau să direcționez 2% către FARA

Vreau să donez Fundației FARA

Vreau să fiu Galantom FARA

Contact

Abonare Newsletter


DONEZ

Suma Donata
Nume
Prenume
E-mail
Telefon

© Fundaţia FARA, Cod Fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001 BCR Lipscani.
Toate drepturile rezervate. | ANPC
Website creat de eKreative. Logo conceput de Edward Harding, pe baza unui font creat de Ivan Filipov.