Youtube FaraCharity Facebook FaraCharity LinkedIn FaraCharity Googleplus FaraCharity   FARA UK
FaraCharity

Tineri în sprijinul tinerilor sau cum transformi curtea unui centru în curtea unei locuințe pentru tineri

Postat pe 20/07/2017 de FARA

Centrul de tranzit Foyer din Popești Leordeni și-a deschis porțile recent. Deși în interior se vede deja că aici locuiesc tineri, afară mai e mult de lucru, curtea casei încă păstrează amprenta impersonală a unei instituții. De aceea propunerea Adobe de a face o activitate de voluntariat la Fundația FARA a venit la țanc.

După o lună de pregătiri, bugete, achiziții, în data de 18 iulie sediul Foyer-ului din Popești Leordeni s-a umplut de lume. Grupul mare s-a împărțit în grupulețe și fiecare și-a asumat câte o activitate: construirea unui foișor - loc de socializare în aer liber pentru tineri, recondiționarea băncilor din curte, confecționarea a două jardiniere. O parte dintre tinerii noștri erau la serviciu, dar cei care au fost acasă și-au suflecat mânecile și s-au implicat la muncă: au curățat băncile și le-au dat cu lac, au turnat pământ în jardiniere, au plantat magnolii și trandafiri.

Marelui grup de voluntari Adobe și tineri din Foyer s-au alăturat și doi voluntari britanici veniți să cunoască activitatea Fundației FARA în România, așa că, ziua de voluntariat a fost și una multilingvistică și multiculturală. Nu a putut sta deoparte nici șoferul celor de la Adobe, asa că, ori de câte ori a putut, acesta a ajutat cu plăcere.

La finalul zilei, mare parte din munca planificată a fost dusă la bun sfârșit. Jardinierele vor înveseli terasa casei, dar vor fi și loc de relaxare. Îngrijind plantele, tinerii noștri vor învăța responsabilitatea față de mediu, iar primăvara se vor bucura de florile superbe de magnolii.

Băncile au căpătat aspect îngrijit, iar foișorului i s-a ridicat baza, urmând să fie finalizat de tineri, împreună cu echipa din Fundația FARA. În urma acestei acțiuni, faptele bune vor continua deoarece peste o lună vor intra în contul Foyer-ului încă 1000 EUR din partea Adobe, din care se vor continua lucrarile de pavaj începute în luna martie în curtea centrului.

Deși obosiți, la final de zi toți au fost încântați de rezultat și mulțumiți de faptul că ajutorul lor va crește calitatea vieții rezidenților noștri, care atunci când vor intra în curte vor simți căldura unei case unde sunt bineveniți, îngrijiți, înțeleși și sprijiniți, nu răceala unei instituții asemeni celora în care au crescut, unde nu au primit susținerea de care au atât de mare nevoie. Omul sfințește locul, se spune. După această zi, oamenii care ne-au venit în ajutor nu doar l-au sfințit prin prezența lor, ci l-au și transformat.

Mulțumim Adobe pentru întreaga acțiune!

Mulțumim Cristina Parpala (Adobe) și Mariana Burcin (“Pandorra Story Style”) pentru tot sprijinul din perioada premergătoare evenimentului, dar și din timpul acțiunii de  voluntariat propriu zis.

Ramanem profund recunoscători prietenilor noștri:

1.    GEORG FOX
2.    FRED HANSON-SMITH
3.    CRISTINA PARPALA
4.    MARIANA BURCIN
5.    ALEXANDRU DINU
6.    ANDREEA CUTLACAI
7.    ANDREI COTAIE
8.    BOGDAN SIMION
9.    DANIEL ANDREIANA
10.    DANIEL BARBU
11.    FILIP STOJKOVSKI
12.    JOSEPH DAVIDSON
13.    KENNETH SIGAFOOSE
14.    LAUREN PARK
15.    RAJIV KULKARNI
16.    SANDEEP BACHHAS
17.    SEAN TALBOT
18.    SEVER APOSTU
19.    TOM CIGNARELLA
20.    UZOMA OGBONNA 


Articole înrudite după: voluntariat, Foyer, AdobeVreau să direcționez 2% către FARA

Vreau să donez Fundației FARA

Vreau să fiu Galantom FARA

Contact

Abonare Newsletter


DONEZ

Suma Donata
Nume
Prenume
E-mail
Telefon

© Fundaţia FARA, Cod Fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001 BCR Lipscani.
Toate drepturile rezervate. | ANPC
Website creat de eKreative. Logo conceput de Edward Harding, pe baza unui font creat de Ivan Filipov.