Youtube FaraCharity Facebook FaraCharity LinkedIn FaraCharity Googleplus FaraCharity   FARA UK
FaraCharity

Tinerii de la Foyer oferă o casă celor pe care i-au îmblânzit

Postat pe 06/03/2016 de FARA

După ce, de ceva vreme, tinerii care locuiesc la centrul de tranzit Foyer, au un acoperiș sigur deasupra capului, au decis să ofere același lucru și unui grup de porumbei. Ideea i-a venit lui Flaviu și a fost rapid îmbrățișată de restul colegilor de casă.  Ba chiar a trecut de curtea Foyer-ului și a molipsit si pe cei de la Foyer Trust, care au susținut financiar o parte din cheltuieli. După tot entuziasmul creat, nu mai era loc de dat înapoi, așa că fiecare și-a găsit un rol în a duce la bun sfârșit ideea.

Tinerii au fost la cumpărături de materiale, au bătut cu ciocanul, au găurit cu bormașina, au vopsit ramele, au așezat plasa și, în câteva zile, dintr-un un morman de materiale de construcții, au realizat o frumusețe de casă pentru porumbei. Șase la număr mai întâi, dar, doarece casa era mult mai generoasă ca spațiu, curând au devenit 11. O parte dintre ei sunt chiar de la un crescător de porumbei voiajori.

Cum era de așteptat, porumbeii nu puteau locui în căsuța lor fără a avea un nume, așa că, fiecare rezindent a avut în responsabilitate numirea unuia. Au fost niște dezbateri serioase pe acest subiect. Cine a spus că e simplu să găsești un nume bun pentru un porumbel? Dar cum toată această acțiune i-a apropiat și mai mult pe tinerii noștri, au picat de acord rapid, fiecare a dat numele lui unui porumbel. 

Acum toți de la Foyer, păsări, rezidenți și mentori trec printr-o perioadă de adaptare. Învață iar și iar conviețuirea în armonie și bună înțelegere. Planurile sunt mari, tinerii vor să înscrie Foyer-ul în Asociația crescătorilor de porumbei și să participe cu zburătoarele la cincursuri de profil. 


Articole înrudite după: Foyer, porumbeiVreau să direcționez 2% către FARA

Vreau să donez Fundației FARA

Vreau să fiu Galantom FARA

Contact

Abonare Newsletter


DONEZ

Suma Donata
Nume
Prenume
E-mail
Telefon

© Fundaţia FARA, Cod Fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001 BCR Lipscani.
Toate drepturile rezervate. | ANPC
Website creat de eKreative. Logo conceput de Edward Harding, pe baza unui font creat de Ivan Filipov.