Youtube FaraCharity Facebook FaraCharity LinkedIn FaraCharity Googleplus FaraCharity   FARA UK
FaraCharity

Uite, mami, ne-au vopsit acoperișul!

Postat pe 10/07/2017 de FARA

”Uite, mami, ne-au vopsit acoperișul!” a spus unul dintre copii după ce a revenit din vacanță. De fapt, aoperișul nu era vopsit, ci era nou-nouț, proaspăt schimbat de un grup de voluntari de la Oracle. Iată povestea acoperișului nou.

De peste un deceniu, în Casa Sf. Gabriel cresc copii. Când vin au 3-4 ani și pleacă tineri adulți gata să înfrunte cu încredere viața. Casa aceasta a auzit multe povești, a văzut multe reușite și a trăit alături de copii bucuriile și eșecurile lor. Dacă pereții și-au mai schimbat culoarea, s-au mai adaptat vremurilor, acoperișul nu s-a primenit încă de când a fost ridicată casa. Așa că, era ruginit și îmbătrânit de ploi, zăpezi și timp. Alte priorități îl plasau mereu la coada listei de lucruri de făcut, până când voluntarii de la Oracle l-au transformat în prioritatea lor pentru această vară. 

Au strâns bani și au găsit soluțiile necesare pentru ca locuința copiilor să aibă 110 mp de acoperiș nou. Victor Maghiari, Mihai Badulescu, Andreea Mihai si Andreea Istrate, toți de la Oracle, alături de echipa de trei muncitori de la Luk Grup Trans, furnizorul materialelor necesare, au muncit două zile pentru noua imagine a casei. Cât s-a muncit din greu, copiii au fost plecați în vacanță la Cacica, așa că, la întoarcere au găsit un acoperiș nou pe care l-au remarcat imediat ce și-au zărit locuința.

Margareta Ivan, ”mama” din Casa Sf. Gabriel a descris cel mai bine emoțiile acestor zile în mesajul de mai jos.

”De ani de zile, îmi doream să găsesc persoana care să ne ajute să schimbâm tabla de pe acoperiș, care era foarte ruginită, inestetică și prezenta un pericol pentru copii, întrucât jgheabul din spate era pe punctul de a cădea. Totuși, eram conștientă ca era destul de greu să gasesc pe cineva dispus  să suporte aceste cheltuieli, care pentru mine reprezentau o sumă  aproape inaccesibilă. Când mă așteptam mai puțin, o tanara din Oracle m-a întrebat dacă avem și alte nevoi în afară de îmbrăcăminte, încălțăminte pentru copii, pe care le primeam din contribuția fiecărui voluntar din companie. Cu vocea gâtuită de emiție am spus că avem nevoie să schimbăm tabla de pe acoperiș. Mi s-a spus că se rezolvă. Când în iunie am fost invitați la Oracle pentru o activitate de Ziua copilului, l-am cunoscut pe domnul Victor Maghiari, personajul cheie din acest vis frumos, care a făcut ca totul să devină realitate.

Plecată fiind cu o parte dintre copii într-o minivacanță, ma uitam la pozele pe care le primeam, in care toata lumea muncea pentru noi, pe o căldură insuportabilă. Ma simțeam stânjenită pentru ca nu eram și eu în focul acțiunii. Vedeam cum cu fiecare tablă care se punea pe acoperiș, visul nostru căpăta contur. La întoarcerea din vacană, eram curioasă daca cei mic vor observa schimbarea. Cum am intrat pe ulicioară, unul dintre copii a strigat: “Mama, ne-au vopsit acoperișul”!

Acum, în fiecare dimineață când vin la serviciu, stau câteva clipe pe loc și privesc acoperișul. Mă bucur ca un copil pentru această reușită.

Cu toate că nu îmi găsesc cuvintele care să exprime bucuria acestei realizări, vreau să vă mulțumec tuturor celor care s-au implicat în această acțiune, vă suntem adânc recunoscători și ne rugăm ca Domnul să vă aibă în pază în orice împrejurare.”


Articole înrudite după: CasaSf.Gabriel, Oracle, voluntariatVreau să direcționez 2% către FARA

Vreau să donez Fundației FARA

Vreau să fiu Galantom FARA

Contact

Abonare Newsletter


DONEZ

Suma Donata
Nume
Prenume
E-mail
Telefon

© Fundaţia FARA, Cod Fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001 BCR Lipscani.
Toate drepturile rezervate. | ANPC
Website creat de eKreative. Logo conceput de Edward Harding, pe baza unui font creat de Ivan Filipov.