Youtube FaraCharity Facebook FaraCharity LinkedIn FaraCharity Googleplus FaraCharity   FARA UK
FaraCharity

Un pas spre mai bine

Postat pe 28/11/2014 de FARA

familia_arsenoaia

Maricica Arsenoaia este mamă a 11 copii. În urmă cu un an, familia locuia într-un casă formată din 4 camere, dar din care doar una era relativ locuibilă. Condițiile nu asigurau o igienă și un spațiu corespunzător dezvoltării copiilor. Pereții erau parțial tencuiți, nu exista dușumea, igrasia era la ea acasă. Peste toate acestea a venit și divorțul părinților. Această despărțire i-a învățat pe copii că tot ceea ce au mai de preț în această lume sunt ei si ceea ce îi leagă.

Cu ajutorul FARA și a programului Open Hands, spațiul de locuit al familiei a fost extins prin amenajarea unei noi camere, cu o sursă de căldură. La toate activitățile de amenajare au participat activ mama și copiii mai mari. Au înlocuit tavanul și pardoseala, au finisat cu glet pereții, au dat cu var, au vopsit și chiar au ridicat o sobă cu burlane. În alte două camere au consolidat tavanul cu plăci de rigips și lambriu, au placat pereții cu rigle din lemn, var și vopsea.

provizii_iarna_familia_arsenoaia

Acum mama nu mai riscă să își piardă copiii din îngrijire din cauza condițiilor improprii de trai. In plus, a reînceput sa împletească coșuri de nuiele și i-a învățat și pe copii cum să o ajute în această îndeletnicire. Vinde ceea ce face în comunitate. Din banii obținuți au reușit să cumpere alimente pentru iarnă: cartofi, cereale, ulei. O parte dintre copii beneficiază și de ajutor în pregătirea temelor, prin programul After School organizat de FARA, precum și de o masă calda de prânz la școală.


Articole înrudite după: prevenireabandonscolar, SuceavaVreau să direcționez 2% către FARA

Vreau să donez Fundației FARA

Vreau să fiu Galantom FARA

Contact

Abonare Newsletter


DONEZ

Suma Donata
Nume
Prenume
E-mail
Telefon

© Fundaţia FARA, Cod Fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001 BCR Lipscani.
Toate drepturile rezervate. | ANPC
Website creat de eKreative. Logo conceput de Edward Harding, pe baza unui font creat de Ivan Filipov.