Youtube FaraCharity Facebook FaraCharity LinkedIn FaraCharity Googleplus FaraCharity   FARA UK
FaraCharity

Vacanţa activă, secretul amintirilor frumoase

Postat pe 14/02/2015 de FARA

campina_fundatia_fara

Vacanțele, oricât de scurte, sunt cele mai iubite și așteptate zile din timpul școlii. Sunt o bună ocazie pentru drumeții, noi experiențe și legare de noi prietenii. Copiii din centrul "Sf. Gabriel" au petrecut vacanța intersemestrială la Podu Cheii din Câmpina, iar o parte dintre adolescenții de la Casa ”Sf. Nicolae” au fost în tr-un camp la poalele munților Rarău.

Cei 12 copii care locuiesc în Casa ”Sf. Gabriel” au mers în vacanță spre munte, în căutarea zăpezii și, chiar dacă nu din prima, au găsit-o. ”Într-o dimineață, când ne așteptam mai puțin, a început să ningă. Fulgi mari și grei cădeau din cer. Copiii chiuiau de bucurie. Cu greu i-am convins să mănânce mai întâi. Cu mic cu mare am mers sa ne dăm cu săniuța”. - ne-a povestit Margareta Ivan, directoarea casei.

seara_de_film

Trei dintre copiii de la Casa ”Sf. Nicolae” sunt membri în organizația Cercetașii României, Filiala Suceava, așa că vacanța lor a fost una activă în cadrul campului desfășurat la Fundu Moldovei - la poalele munților Rarău. Programul a fost intens și palpitant. Drumeții pe dealuri și păduri, jocuri în nocturnă, cântece la foc de tabără sunt doar câteva dintre activitățile care i-au captivat pe copii. Copiii de la Casa ”Sf. Nicoale” s-au făcut remarcați în grupul lor. Andreea a dat cea mai bună aruncare cu mingea din echipa ei, iar Ionuț și Cosmin au fost băieți de bază în camp (chiar dacă erau prima dată într-un astfel de grup). Cel mai mult adolescenții au apreciat că au învățat să se orienteze cu busola și câteva noțiuni de prim ajutor.


Articole înrudite după: Sf.Nicolae, cercetasi, Cacica, Sf.GabrielVreau să direcționez 2% către FARA

Vreau să donez Fundației FARA

Vreau să fiu Galantom FARA

Contact

Abonare Newsletter


DONEZ

Suma Donata
Nume
Prenume
E-mail
Telefon

© Fundaţia FARA, Cod Fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001 BCR Lipscani.
Toate drepturile rezervate. | ANPC
Website creat de eKreative. Logo conceput de Edward Harding, pe baza unui font creat de Ivan Filipov.