Youtube FaraCharity Facebook FaraCharity LinkedIn FaraCharity Googleplus FaraCharity   FARA UK
FaraCharity

Ziua persoanelor cu dizabilități, sărbătorită în centrele FARA

Postat pe 04/12/2015 de FARA

ziua_dizabilitatii

În 1992, Organizaţia Naţiunilor Unite a proclamat ziua de 3 decembrie ca Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi pentru a promova înţelegerea problemelor legate de handicap şi mobilizarea susţinerii demnităţii, drepturilor şi bunăstării acestor persoane. 

Cu acestă ocazie, centrele FARA care au în grijă copii și tineri cu dizabilități le-au organizat beneficiarilor o zi deosebită.

Copiii care frecventează Centrul ”Samuel” al Fundației FARA au participat la atelierul de creativitate din cadrul Muzeului Țăranului Român din București, un proiect care oferă ocazia deprinderii de abilități practice și stimulării imaginațieiprin manipularea de diverse materiale și obiecte. Copiii au învins gerul și ploaia și s-au prezentat împreună cu părinții și personalul centrului la workshopul de creativitate care le-a oferit ocazia să facă felicitări pe tema sărbătorilor de iarnă. Organizatoarea atelierului i-a învățat pe copii cum se trimite o felicitare către Moș Nicolae sau către persoanele dragi, i-a ajutat să confecționeze plicuri și timbre. Apoi copiii le-au ștampilat și au scris adresele, cu grijă ca să știe sigur că vor ajunge la destinatari.

pledoarie_pentru_demnitate

În aceeași zi, tinerii de la Casa ”Sf. Mihail” și angajații Centrului ”Emanuel” au participat la un marș sub egida ”Pledoarie pentru demnitate”, dedicat persoanelor care au un handicap. Traseul marșului a fost între Primăria din Suceava și centrul orașului. De acolo au mers la mall pentru a participa la expoziția ”Dschide Ochii” organizată de DGASPC Suceava. Pregătirile pentru a avea un stand cu produse cât mai diverse și frumoase au durat 2 saptamani, iar tinerii ardeau de nerăbdare să-și prezinte munca.  Globuri, coroane din brad, felicitări, cutii de bijuterii din lemn confecționate în atelierul de tâmplărie, ornamente confecționte din paste, suporturi de lumânări, tablouri și alte produse i-au făcut pe vizitatorii expoziției să oprească la masa Casei ”Sf. Mihail”. Pentru prezentarea reușită, tinerii au primit odiplomă de participare care le-a dat și mai multă încredere în propriile forțe.       

ziua_persoanelor_cu_dizabilitati

Nici copiii de la centrul ”Samuel” nu au plecat fără premiu. Nicolas, fratele unei fetițe de la centru le-a făcut copiilor o surpriză și le-a oferit tuturor dulciuri, pentru munca și curajul acestor copii care duc o luptă grea să fie acceptați așa cum sunt de către societate. Nicolas a mărturisit că “a fost foarte bucuros să fie spiridușul carea împachetat dulciurile pentru copii”.
Această zi trebuie să ne facă să ținem minte că lumea de afară nu trebuie să fie un teritoriu inaccesibil pentru persoanele cu dizabilități. Ele au nevoie de sprijin suplimentar din partea comunității, și trebuie sa le cunoaștemabilitățile sau limitările pentru a-i putea susține.


Articole înrudite după: Samuel, EmanuelVreau să direcționez 2% către FARA

Vreau să donez Fundației FARA

Vreau să fiu Galantom FARA

Contact

Abonare Newsletter


DONEZ

Suma Donata
Nume
Prenume
E-mail
Telefon

© Fundaţia FARA, Cod Fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001 BCR Lipscani.
Toate drepturile rezervate. | ANPC
Website creat de eKreative. Logo conceput de Edward Harding, pe baza unui font creat de Ivan Filipov.