
10 ani minunați
Daca ar trebui să cuantificăm cumva, activitatea Centrului de Recuperare Sf. Tereza, ne-am rezuma la teancurile de scrisori și bilețele, toate de mulțumire, toate sincere, unele cu urmă de parfum iar altele cu pete mici de lacrimi de mult uscate, ale părinților care își aduc copiii la terapie.

În urmă cu 10 ani, dorința părinților și a copiilor cu nevoi speciale din Fălticeni, a devenit realitate, odată cu deschiderea Centrului de zi de recuperare Sf. Tereza în cadrul Fundației FARA, care, la fel ca și celelalte centre din cadrul programului destinat copiilor cu dizabilități, își oferă serviciile în mod gratuit. Acest loc a devenit izvor de liniște, sprijin, înțelegere și căldură, iar fiecare pas făcut prin terapie clădește speranța unei vieți încrezătoare, atât pentru copil cât și pentru părinte.

Dorința acestui început de acum 10 ani, a fost de a oferi sprijin copiilor cu nevoi speciale și familiilor acestora din Fălticeni și zonele limitrofe. De-a lungul timpului ne-au trecut pragul peste 250 de copii cu afecțiuni diverse, care ne-au dovedit că împreună suntem mai puternici și putem reuși orice.
Activitățile realizate de specialiștii Centrului Sf. Tereza, răspund nevoilor sociale precum și celor speciale, individuale, familiale sau de grup, în vederea depășirii situațiilor de dificultate, prevenirii și combaterii riscului de excluziune socială, promovării incluziunii sociale și creșterii calității vieții. Centrul asigura copiilor dreptul la intimitate, spațiu personal și confidențialitate, beneficiind de siguranță încredere și respect în toate aspectele vieții lor pe tot parcursul participării la terapie.
Părinții copiilor se confruntă deseori cu convingeri sumbre, astfel unele persoane, când se gândesc la copiii cu nevoi speciale, au tendința de a stigmatiza, punând etichete sociale. Pentru asta suntem noi aici, să oferim suportul socio-emoțional de care au nevoie atât părinții cât și copiii, de asemenea și să dovedim că și copiii cu nevoi speciale pot! La Centrul Sf. Tereza, părinții sunt incluși întrutotul în procesul de recuperare iar nevoile lor sunt mereu luate în calcul. Grupuri de suport și terapia parentală joacă un rol important în bunul mers al unei recuperări bine conturate.
În cei 10 ani de existență am realizat activități diverse de la terapia din centru am pășit către parteneriate cu alte instituții din Fălticeni, am realizat excursii, drumeții, petreceri, zile de naștere, zilele centrului, carnaval și multe altele pentru a-i bucura pe micuții noștri speciali.
10 ani de activitate, cu bune cu rele, cu reușite și încercări, 10 ani în care am devenit o echipa mai puternică, profesionistă și suntem de zece ori mai determinați să facem tot ce ne stă în putință pentru copiii noștri, chiar și în aceste timpuri dificile care uneori ne despart fizic. Nu ne dăm bătuți ci continuăm în online!