Misiune, viziune, valori

Sprijinim copii, tineri și adulți cu sau fără o familie.

Ajutăm la vindecarea traumelor abuzului și neglijenței.

Slujim cele mai sărace familii și comunități.

Oferim iubire și siguranță.

Contribuim la împlinirea vieților, reconstruirea viitorului și răspândirea speranței.

Și tu poți susține cauza noastră! Fă parte din Familia FARA!

Misiune

Transformăm viețile celor mai vulnerabili și dezavantajați copii, tineri și familiile acestora, care trăiesc în cele mai sărace comunități din România.

Viziune

Asigurăm un mediu de dezvoltare în care copiii, tinerii, familiile și comunitățile vulnerabile, indiferent de abilitățile și apartenența lor, pot trăi în siguranță și demnitate, sunt tratați cu respect, acceptare și iubire, sunt ajutați să-și atingă potențialul  în spiritul echității, incluziunii sociale, tradiției,  speranței și încrederii pentru viitor și sprijiniți să își asume responsabilitatea pentru găsirea unor căi de ieșire din sărăcie și îmbunătățirea vieții lor.

Principii și Valori

Fundația FARA se străduiește să construiască o societate dreaptă care să servească binele comun și să promoveze iubirea, justiția socială, demnitatea, respectul și diversitatea.

Valorile care stau la baza îndeplinirii misiunii noastre sunt:

  • compasiune și altruism
  • respect, iubire și empatie
  • libertatea de exprimare
  • valorizarea individului și reziliență
  •  încredere
  • creativitate, spirit de echipă și autenticitate
  • responsabilitate și profesionalism

Dăm o voce puternică beneficiarilor noștri și îi implicăm în luarea deciziilor

Valorizăm opiniile și contribuțiile fiecărui copil, tânăr și adult în orice acțiune care le poate transforma viața și încurajăm și susținem implicarea lor în luarea deciziilor pentru ei și pentru comunitățile din care fac parte.

Principiile care stau la baza activității noastre sunt:

Acționăm cu altruism și compasiune

Considerăm că cea mai profundă nevoie a copiilor și tinerilor este de a experimenta iubirea autentică ca parte a unui mediu familial stabil care oferă siguranță și oportunități de dezvoltare și în care nevoile spirituale, sociale și materiale sunt hrănite cu generozitate.

Respectăm demnitatea umană a fiecărei persoane

Promovăm diversitatea și libertatea de exprimare și stimulăm creativitatea individuală.  Sprijinim dezvoltarea abilităților și a rezilienței pentru incluziune socială și asumarea cu demnitate a responsabilității pentru propria viață.

Credem în simplitatea acțiunilor noastre

Desfășurăm programe prin care să slujim prin cele mai practice și simple modalități de intervenție un număr cât mai mare de copii, tineri, adulți și comunități vulnerabile care să participe în procesul de transformare a propriei lor vieți.

Ne străduim să construim o societate dreaptă

Valorizăm experiența și potențialul fiecărui individ pentru a-și construi vieți împlinite, indiferent de abilitățile și apartenența lor, într-o societate dreaptă în care vocea fiecăruia este auzită și ascultată.

Colaborăm în mod responsabil în toate sectoarele societății.

Construim relații de colaborare și parteneriate și punem în valoare profesionalismul, creativitatea și inovația întregii echipe pentru a acoperi nevoile celor mai vulnerabili și a asigura accesul acestora la serviciile de care au nevoie.

Demonstrăm profesionalism, responsabilitate și generăm bune practici.

Demonstrăm că suntem lideri și construim încrederea beneficiarilor, partenerilor, susținătorilor și comunităților prin tot ceea ce facem, modele de succes și bune practici. Acționăm cu determinare, consecvență, pasiune și profesionalism pentru rezultate de impact și coordonarea eficientă a resurselor.

Abonează-te la Newsletterul FARA

Fii la curent cu cele mai noi și importante comunicări despre cauza pe care o susții!