Proiecte finalizate

Cu o experiență de peste 30 de ani în oferirea de servicii sociale, furnizor acreditat, Fundația FARA contribuie prin programele dezvoltate la creșterea calității vieții, a coeziunii și responsabilității sociale în unele dintre cele mai sărace comunități din România.

Fundația FARA investește în copii și tineri, în cei fără o familie, în cei cu dizabilități și în cei fără șanse concrete pentru a trăi o viață decentă și demnă. Prin implementarea proiectelor și aducerea la bun sfârșit a acestora, Fundația FARA sprijină dezvoltarea abilităților și a rezilienței pentru incluziune socială și asumarea cu demnitate a responsabilității pentru propria viață.

Sprijin Pentru Viață Independentă

Fundația FARA a implementat și dezvoltat programul Sprijin Pentru Viață Independentă (SPVI) care a furnizat un pachet de servicii de suport pentru o tranziție reușită către vârsta adultă. SPVI a oferit tinerilor o experiență de viață pozitivă într-un mediu supervizat, în care au fost expuși oportunităților de dezvoltare a abilităților de viață independentă.

Află mai multe!

DARE

Dezvoltare, Abilități, Reziliență și Echitate pentru o viață independentă a persoanelor cu dizabilități

Asociația Pro ACT Suport, în parteneriat cu Fundația FARA, Fundația de Abilitare Speranță și International Organization for Democracy and Human Rights Norvegia, a primit o finanțare de 149.996 Euro prin Programul Active Citizens Fund Romania pentru implementarea proiectului “DARE: Dezvoltare, Abilități, Reziliență și Echitate pentru o viață independentă a persoanelor cu dizabilități”.

Proiectul s-s implementat în perioada 1 martie 2022 – 31 septembrie 2023. Valoarea totala a proiectului este de 196.606 Euro.

Află mai multe!
Play video

Skillshadows

Rezultatul final este prezentat sub forma unui manual video în care împărtășim modul prin care jobshadowing-ul și colaborarea internațională între organizații contribuie la schimbul de idei și la implementarea de bune practici permițând un scale-up al metodologiilor aplicate cu succes în diferite țări implicate în dezvoltare si certificare abilităților non-formale. Acestea pot contribui la o mai mare inserție profesională a tinerilor adulți care au dificultăți în găsirea și păstrarea unui loc de muncă.