USE YOUR VOICE

Advocacy

Activitatea de advocacy este o prioritate strategică în viața fiecărei organizații nonguvernamentale și se bazează pe eforturi susținute, o bună cunoaștere a problematicii, diplomație, persuasiune și talent.

Activitățile de advocacy în Fundația FARA au scopul de a contribui la construirea unei societăți drepte care promovează binele comun, iubirea, justiția socială, demnitatea, respectul și diversitatea.

 

Fundația FARA complementează impactul programelor prin activități de Advocacy

Campanii pentru informarea și sensibilizarea opiniei publice

Promovarea și respectarea drepturilor copilului

Promovarea și respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități

Promovarea incluziunii sociale

Reducerea inechității sociale

Eliminarea formelor de discriminare

Promovarea responsabilității sociale

Promovarea implicării comunității în rezolvarea problemelor

Valorificarea vocii beneficiarilor

Influențarea politicilor publice

Organizare dezbateri/seminarii/workshop-uri/conferințe

Facilitare panel de discuții cu factori de decizie

Pilotare programe și inițiative pentru replicare

Elaborare studii și analize de situație

Elaborare documente publice și luări de poziție

Dezvoltarea capacității organizaționale

Formare și training pentru profesioniști/voluntari/beneficiari

Mobilitate profesională și transfer de cunoștințe

Dezvoltare comunitară prin schimb de experiență

Programe de mentorat/ coaching

Agenda AgroMentorat pentru familii vulnerabile și alimentație sănătoasa pentru copii și tineri

Literatură de specialitate pentru îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor cu dizabilități

 

Asociația Pro ACT Suport, în parteneriat cu Fundația FARA, Fundația de Abilitare Speranța și International Organization for Democracy and Human Rights Norvegia, a primit o finanțare de 149.996 Euro prin Programul Active Citizens Fund România pentru implementarea proiectului DARE: Dezvoltare, Abilităţi, Rezilienţă şi Echitate pentru o viaţă independentă a persoanelor cu dizabilităţi pentru o viață independentă a persoanelor cu dizabilități”. Proiectul este implementat în perioada 1 martie 2022 – 31 august 2023. Valoarea totală a proiectului este de 196,606 Euro.

 

Proiectul DARE abordează carența în continuumul de servicii pentru persoanele cu dizabilități, atât din sistemul rezidențial, cât și a celor care sunt în risc de (re)instituționalizare. Beneficiarii sunt persoane cu dizabilități care au trecut prin experiența instituționalizării și care decid să își construiască destinul în comunitate, cu sprijin individualizat și adaptat nevoilor lor, pentru dezvoltarea autonomiei și capacității de a își construi cu responsabilitate o viață în comunitate unde își plătesc chiria, utilitățile, întrețin locuința, gătesc, își dezvoltă o rețea socială de suport și își organizează viața și programul în mod independent.

 

Scopul proiectului este de a dezvolta activități de advocacy prin coordonarea resurselor, valorificarea experienței organizațiilor neguvernamentale, ale profesioniștilor, dar și experiența de viață a persoanelor cu dizabilități în vederea incluziunii sociale, susținerii vieții independente în comunitate, și creșterea capacității și a gradului de participare în luarea deciziilor care le afectează viața.

DARE

 

“Când o lume întreagă tace, chiar și o singură voce este puternică.” Malala Yousafzai
Malala este din Pakistan și luptă împotriva asupririi copiilor și tinerilor și pentru dreptul tuturor copiilor și femeilor la educație. Malala este cea mai tânără câștigătoare a Premiului Nobel pentru Pace în 2014.