Accessibilitate

Politica privind accesibilitatea site-urilor de internet

Fundația FARA dorește să prezinte activitatea instituției, prin acest website, sub o forma cât mai accesibilă publicului larg, incluzând persoanele cu dizabilități.

Ne ghidăm după standardele internaționale și ale instituțiilor Uniunii Europene în materie de accesibilitate a conținutului publicat pe internet.

Încercăm să avem un site în conformitate, pe cât posibil, cu orientările privind accesibilitatea conținutului webEN (WCAG) elaborate de Consorțiul World Wide WebEN (W3C) ca parte din inițiativa privind accesibilitatea site-urilor.

Este totuși posibil ca materialele video și documentele în format WORD sau PDF de pe unele pagini să nu fie optimizate din punctul de vedere al accesibilității. În acest sens, depunem eforturi pentru a asigura respectarea standardelor de accesabilitate pentru fiecare document disponibil pe fiecare pagină de internet a Fundației FARA.

Textele, imaginile, formularele, sunetele, etc. sunt concepute astfel încât să fie accesibile și ușor de înțeles de cât mai multe persoane, fără discriminare. Funcționalități de accesibilitate includ:

  • Mărimea font-ului
  • Cititor automat de text
  • Design conținut și prezentare
  • Evidențierea link-urilor
  • Taste de acces
  • Conținut alternativ
  • Dispozitiv independent
  • PDF

Mărimea font-ului

Acest website vă permite să modificați mărimea font-ului, în așa fel încât sa se potrivească preferințelor dumneavoastră. Cele mai multe browser-uri vă vor permite să schimbați mărimea font-ului din setările programului; vă rugăm să consultați secțiunea “ajutor” din browser-ul dumneavoastră pentru mai multe detalii.

Cititor automat de text

În partea stângă a paginilor site-ului puteți accesa butoanele de activare sau oprire a funcției de citire automată a textului.

Design Conținut și Prezentare

Conținutul a fost scris și formatat, pe cât posibil, într-o formă accesibilă, prin includerea unor titluri care să atragă atenția, limbaj în cea mai simplificată formă posibilă, link-uri specifice, combinarea mesajelor scrise cu imagini vizuale. Prezentarea acestuia este în format cascadă pentru a asigura o structură logică și compatibilă cu diferite nevoi ale utilizatorilor și vizitatorilor.

Evidențierea link-urilor

În partea stângă a paginilor site-ului puteți evidenția link-urile din site accesând butonul corespunzător.

Taste de acces

Cele mai multe browser-uri permit “sărirea” la anumite link-uri, apăsând taste specifice.

Utilizatorii de Windows pot naviga cu ajutorul tastei de acces prin apăsarea ALT+”tasta-de-acces”, pe Mac puteti folosi CTRL+”tasta-de-acces”.

Utilizatorii de Internet Explorer pot de asemenea avea nevoie sa apese tasta “Enter” pentru a activa un link; vă rugăm să verificați în secțiunea “ajutor”.

Vizitatorii site-ului ce folosesc browserul Mozilla Firefox sau Chrome pot naviga prin site folosind scurtătura SHIFT+ALT+”tasta-de-acces”.

Conținut alternativ

Pentru browser-uri cu software de tip “screen reader” sau browser-uri cu software vocal, am atasat text alternativ pentru imagini. Dacă descoperiți că o imagine nu are un text alternativ corespunzător, va rugam sa ne contactați la adresa office@faracharity.ro

Dispozitiv independent

Am încercat sa realizăm site-ul astfel încât să poată fi accesat cu dispozitiv independent, ceea ce înseamnă că nu aveți nevoie de mouse sau alte dispozitive specifice pentru a naviga conținutul site-ului.

PDF

În cazul în care nu puteți vizualiza sau deschide documentele în format PDF vă rugăm să descărcați Adobe Acrobat Reader.

Navigație

Toate paginile includ linkuri căre ACASA și HARTA siteului.

Ajutor

Utilizatorii și vizitatorii acestui site pot sesiza și detalia la adresa de email office@faracharity.ro orice problemă explicând dificultatea pe care a întâmpinat-o.