Resurse în cadrul Programului ”O famile pe viață”

Fiecare material, conceput cu grijă de specialiștii și beneficiarii Fundației FARA, cu suportul unor colaboratori specializați, aduce cu sine un scop specific : informații, soluții practice, idei de activități pentru copii și tineri și toți cei implicați în îngrijirea și sprijinirea persoanelor cu dizabilități.

Terapia în natură pentru persoanele cu dizabilități. Studii de caz.

Acest ghid este un instrument pentru persoanele cu dizabilități, pentru persoanele care au în grijă persoane cu dizabilități, pentru specialiști care lucrează în domeniu, pentru autorități care pot găsi inspirație și motivație să creeze spații publice verzi, accesibile persoanelor cu dizabilități.

Accesează

Alimentația în bolile psihice

Include informații generale despre bolile psihice, sfaturi practice şi idei de mese sănătoase, facilitând integrarea nutriţiei în tratamentul afecţiunilor. Ne dorim ca acest material să contribuie la îmbunătățirea calităţii vieţii persoanelor cu afecţiuni psihice, dar şi a familior acestora.

Accesează

Rețete alese

Cele 12 rețete sunt pregătite cu dragoste și grijă de către angajații Fundației FARA și au devenit preferatele tinerilor rezidenți în Casa Elisabeta, Cacica, Județul Suceava. Aceste rețete sunt inspirate din tradițiile locale și sunt îmbunătățite, astfel încât să îi bucure nu doar pe rezidenți, ci pe toți cei care le gustă. Poftă buna!

Accesează

Eroii compostului și reciclarii cu Eco Elena și Bio Nico

Această carte este o călătorie emoționantă în inimile și mințile copiilor și tinerilor, evidențiind puterea educației în modelarea unui viitor mai verde.Tineri și copii cu dizabilități au învățat secretele pregătirii compostului și au pus în practică cunoștințele dobândite. Cu entuziasm și creativitate, au acceptat provocarea de a deveni ilustratori pentru această carte de benzi desenate. Fiecare desen este o expresie autentică a viziunii lor asupra naturii.

Accesează

Ghidul activităților creative pentru persoanele cu dizabilități

Fiecare pagină a acestui ghid prezintă o activitate prin care explorarea creativă poate aduce nu doar realizări artistice, ci și beneficii semnificative pentru sănătatea mintală și emoțională.

Accesează