Proiecte finalizate

Cu o experiență de peste 30 de ani în oferirea de servicii sociale, furnizor acreditat, Fundația FARA contribuie prin programele dezvoltate la creșterea calității vieții, a coeziunii și responsabilității sociale în unele dintre cele mai sărace comunități din România.

Fundația FARA investește în copii și tineri, în cei fără o familie, în cei cu dizabilități și în cei fără șanse concrete pentru a trăi o viață decentă și demnă. Prin implementarea proiectelor și aducerea la bun sfârșit a acestora, Fundația FARA sprijină dezvoltarea abilităților și a rezilienței pentru incluziune socială și asumarea cu demnitate a responsabilității pentru propria viață.

Casa de tip familial pentru copii

Centrul Sf. Nicolae este primul program derulat de Fundația FARA și unul dintre primele servicii private de tip rezidențial din România. Deschiderea centrului în anul 1997 a însemnat pasul firesc pe care fondatoarea Fundației FARA, Jane Nicholson, l-a inițiat pentru sprijinirea copiilor abandonați în instituțiile publice, având la bază experiența sa de 6 ani de voluntariat în România.

Află mai multe

Sprijin Pentru Viață Independentă

Fundația FARA a implementat și dezvoltat programul Sprijin Pentru Viață Independentă (SPVI) care a furnizat un pachet de servicii de suport pentru o tranziție reușită către vârsta adultă. SPVI a oferit tinerilor o experiență de viață pozitivă într-un mediu supervizat, în care au fost expuși oportunităților de dezvoltare a abilităților de viață independentă.

Află mai multe!
Play video

DARE

Dezvoltare, Abilități, Reziliență și Echitate pentru o viață independentă a persoanelor cu dizabilități

Asociația Pro ACT Suport, în parteneriat cu Fundația FARA, Fundația de Abilitare Speranță și International Organization for Democracy and Human Rights Norvegia, a primit o finanțare de 149.996 Euro prin Programul Active Citizens Fund Romania pentru implementarea proiectului “DARE: Dezvoltare, Abilități, Reziliență și Echitate pentru o viață independentă a persoanelor cu dizabilități”.

Proiectul s-s implementat în perioada 1 martie 2022 – 31 septembrie 2023. Valoarea totala a proiectului este de 196.606 Euro.

Află mai multe!
Play video

Skillshadows

Rezultatul final este prezentat sub forma unui manual video în care împărtășim modul prin care jobshadowing-ul și colaborarea internațională între organizații contribuie la schimbul de idei și la implementarea de bune practici permițând un scale-up al metodologiilor aplicate cu succes în diferite țări implicate în dezvoltare si certificare abilităților non-formale. Acestea pot contribui la o mai mare inserție profesională a tinerilor adulți care au dificultăți în găsirea și păstrarea unui loc de muncă.