×

Fundația FARA a fost fondată în 1991 în scopul transformării vieților copiilor abandonați în instituțiile de stat din România, care sufereau de abuz și neglijare. Fara înseamnă “fără”, iar Fundația FARA a fost creată pentru a oferi o familie celor fără. În cei aproape 30 de ani de existență, FARA și-a adaptat continuu serviciile la realitățile sociale, scopul ramând același: de a transforma viețile copiilor și tinerilor vulnerabili și marginalizați din România, prin susținerea celor mai sărace familii.

Misiunea noastră:

Misiunea noastră este aceea de a transforma viețile copiilor și tinerilor marginalizaţi ce provin din cele mai sărace comunități ale României. Fundația FARA oferă terapie specializată, accesul către educație și instruire, un cămin și o familie iubitoare.

Viziunea noastră:

Viziunea noastră este aceea a unei lumi în care tinerii și copiii noștri se pot dezvolta liberi și demni, într-un mediu sigur și plin de iubire, în care să trăiască vieți pline, indiferent de abilitate sau dizabilitate.

Valorile noastre:

Valorile noastre stau la baza întregii noastre activități și sunt împărtășite de toți cei implicați în realizarea misiunii noastre atât în ​​Marea Britanie, cât și în România.

Acționăm cu bunătate și compasiune:

Credem că cea mai profundă nevoie a copiilor și a tinerilor este de a experimenta iubirea autentică ca parte a unei familii stabile, în care nevoile spirituale, sociale și materiale sunt hrănite cu generozitate.

Respectăm demnitatea umană a fiecărei persoane:

Promovăm incluziunea, plecând de la ideea că fiecare copil și tânăr, indiferent de credință, are un rol de jucat în societate și merită dragoste și respect ca persoană înzestrată.

Credem în îngrijirea practică:

Ne propunem să servim cel mai mare număr de persoane în detrimentul nimănui, să le fim alături și să îi sprijinim pe cei marginalizați și aflați în dificultate.

Ne străduim să construim o societate justă:

Credem în dreptate pentru toți, unde fiecare este capabil să trăiască vieți împlinite, indiferent de capacitatea lor. Căutăm să fim deschiși, să ne schimbăm dacă e cazul și să dăm glas celor pe care îi deservim.

Colaborăm în mod responsabil în toate secțiunile societății:

Construim relații și parteneriate pentru a accesa servicii de cea mai buna calitate, asigurându-ne că acțiunile noastre sunt conștiente social și față de mediu.

Ne străduim să fim o organizație de bune practici:

Credem într-o bună administrare a resurselor încredințate, fiind accesibile pentru toți susținătorii noștri. Ne străduim să menținem costurile de administrare la minimum.

TOP
Translate