Academia Carrefour. Sănătate, Educație și Terapie

București, 15 iunie 2022 – Carrefour România și Fundația FARA urmăresc îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor cu dizabilități prin proiectul „Academia Carrefour. Sănătate, Educație și Terapie (SET) pentru copii și tineri cu dizabilități”. Cei doi parteneri amenajează grădini terapeutice și organizează, împreună cu specialiști în nutriție, psihologi și pediatri, activități pentru ca hrana sănătoasă să fie parte din cotidian și oferă sprijin alimentar de bază familiilor care au în grijă cel puțin o persoană cu dizabilități din comuna Cacica, județul Suceava. Această abordare este complementară programului terapeutic, pentru a atinge starea de bine în toate aspectele legate de sănătatea fizică și mintală.

Sprijinul financiar oferit de retailer, precum și activitățile derulate împreună cu voluntarii Carrefour România susțin 158 de persoane, printre care tineri cu dizabilități, rezidenți în Casa Elisabeta, Cacica, familii care au în grijă cel puțin o persoană cu dizabilități din Cacica și copii cu dizabilități care primesc servicii specializate în Centrul de zi, Terapie și Recuperare Emanuel din Suceava.

Cu ocazia lansării proiectului, o echipă de 14 voluntari Carrefour România participă astăzi, împreună cu cei 8 tineri rezidenți și angajați FARA, la Casa Elisabeta din comuna Cacica, la amenajarea unei grădini suspendate.

Responsabilitatea noastră față de societate transcende activitatea noastră de bază. Suntem conștienți că putem avea un impact semnificativ la nivelul societății și continua angajamentul de a îmbunătăți calitatea vieții comunităților, în măsura în care alegem să colaborăm cu parteneri potriviți, precum Fundația FARA. Strategia noastră integrată de responsabilitate socială, în cadrul căreia punem accent pe alimentație sănătoasă și mediu, s-a materializat prin acest proiect atât de necesar. Prin susținerea neîntreruptă a echipei FARA, ne putem bucura astăzi pentru copiii și tinerii, care de acum înainte vor avea parte de activități educative într-un cadru terapeutic deosebit,” a declarat Alina Gamauf,Membru în Comitetul Executiv, Carrefour România.

 

O echipă formată din pediatru nutriționist, psiholog terapeutic, specialist în activități ocupaționale, împreună cu angajații Fundației FARA asigură evaluarea inițială a tinerilor, monitorizarea progresului și pregătesc activitățile pentru educație, nutriție și dobândirea cunoștințelor cu privire la hrană sănătoasă și autovalorizare prin ateliere culinare.

„Suntem profund recunoscători echipei Carrefour România pentru susținerea oferită în acest proiect de pionierat în ceea ce privește modul în care mâncarea susține, ajută sau afectează sănătatea, nu doar fizică, ci și mintală. Credem că suferința profundă cauzată de anumite afecțiuni poate fi ameliorată prin introducerea în terapia uzuală a unor schimbări alimentare și, mai ales, prin implicarea conștientă și responsabilă a copiilor și tinerilor cu dizabilități în grădinărit și gătit, ca activități de socializare și autovalorizare,” a adăugatRoxana Girip, Director Executiv Fundația FARA.

Împreună, cei doi parteneri amenajează grădini terapeutice prin plantarea și cultivarea de legume, flori perene și aromatice, amenajarea unor locuri de tihnă și studiul  plantelor, circuite senzoriale în aer liber, iar copiii și tinerii vor participa la ateliere de gătit, culegerea plantelor medicinale și pregătirea acestora pentru a fi folosite în cadrul terapiilor naturiste.

În plus, este asigurat pentru o perioadă de 6 luni un pachet alimentar de bază pentru 12 familii din comuna Cacica, care au în grijă cel puțin o persoană cu dizabilități.

***

Despre Carrefour

Carrefour România oferă clienților săi un univers de posibilități de a face cumpărături în siguranță: direct în cele peste 360 de magazine din țară, unde, cu aplicația Carrefour și casele de marcat Self Service, sesiunea de shopping devine rapidă și ușoară sau prin serviciile de online shopping cu livrare acasă sau Click & Collect: www.carrefour.ro și platforma BRINGO, disponibilă gratuit în Google Play și App Store.

Carrefour susține comunitățile în care activează prin programe și inițiative naționale pe termen lung, cu impact pozitiv în societate: Cooperativa Agricolă Vărăști, prima de acest gen fondată de retailer în România, Deschidem Vinul Românesc și Creștem România BIO, în cadrul căreia a introdus în premieră în România, eticheta “în conversie la bio”. Totodată, a lansat programul Act For Good, care transformă cumpărăturile într-o experiență personalizată cu impact social: prin fiecare sesiune de shopping și nu numai, utilizatorii primesc puncte Act For Good, prin care pot face fapte bune, dar pot și beneficia de reduceri și oferte personalizate.

Carrefour România operează în România prin patru entități juridice: Carrefour S.A., Artima S.A., Columbus Operațional SRL și Supeco Investment SRL.