Am prevenit. Acum privim spre viitor

În 2005 am demarat programul ”Educație pentru toți” în colaborare cu autoritățile locale ale comunei Arbore, județul Suceava, de acolo ne-am extins și spre alte localități și comune, țelul nostru fiind acela de a preveni abandonul școlar.

În cadrul FARA, noi între noi încă ne mai referim cu denumirea de ”Prevenire” când vorbim despre Programul de Combatere a Sărăciei prin Educație. Ei bine, azi ne dăm seama că ar fi bine să nu-i mai spunem așa. Denisa, fata noastră din clasa  a XIIa este motivul și dovada! Ea reprezintă rodul muncii unei echipe dedicate, dar și al copilului care își dorește cu îndârjire să își depășească situația, care încă de la vârste fragede deține viziunea unei vieți mai bune.

De curând, Denisa a participat la simularea pentru bacalaureat și a obținut rezultate foarte bune! Deși munca noastră continuă, abia dacă ne mai încăpem în piele de mândrie față de ea și față de faptul că prin ea și alți elevi ca ea, am PREVENIT abandonul școlar.

Acolo unde cândva abandonul școlar începea de la clasa a IIa, acum avem elevi de liceu și viitor studenți, oameni educați, articulați și cu viziune de viitor, a căror evoluție ne inspiră. Cuvintele Denisei ne înalță:

”Vreau să mulțumesc Fundației FARA pentru toată susținerea oferită, pentru toate eforturile și sacrificiile depuse în dezvoltarea mea personală cât și profesională.

Datorită vouă am căpătat o încredere de sine mai mare, și nu numai că am simțit cu adevărat că cineva chiar mă susține si are încredere deplină în mine, dar asta m-a determinat să mă întrec pe sine însămi în fiecare zi. Cât despre drumul pe care doresc să îl urmez la terminarea liceului este unul greu, dar nu imposibil. Îmi doresc să pot pleca în Irlanda pentru a muncii și face și o facultate în paralel, astfel îmi voi putea ajuta și familia. Însă înainte de toate acestea, în acest moment centrul interesului meu este promovarea cu notă mare a examenului de bacalaureat,  un examen al maturității, al dezvoltării profesionale cât și al perseverenței. Sper că tot ceea ce mi-am propus să duc la bun sfârșit cu bine!”

-Denisa, elev de liceu în cadrul programului de Combatere a Sărăciei prin Educație

Datorită vouă am căpătat o încredere de sine mai mare, și nu numai că am simțit cu adevărat că cineva chiar mă susține si are încredere deplină în mine.
DenisaCitește mai multe despre programul nostru de Combatere a Sărăciei prin Educație aici