Banometru & FARA

Asociația pentru Relații Comunitare (ARC), ING Bank România, Asociația Educație pentru Viața Reală sunt parteneri pe drumul către sănătate financiară, oferă sfaturi și soluții concrete, ne susțin să creăm un plan de acțiune adaptat situației și obiectivelor persoanelor vulnerabile înscrise în proiect.

De 30 de ani, eforturile Fundației FARA au ca scop prevenirea și combaterea efectelor sărăciei, îmbunătățirea vieții copiilor și adulților cu dizabilități și a tinerilor care, la împlinirea vârstei de 18 ani, nu beneficiază de sprijinul adecvat al unei familii sau de suport spre viață independentă. În ultimul an, Fundația FARA a sprijinit 1500 de beneficiari din București, Ilfov, Suceava și Satu Mare, oferindu-le îngrijire, dragostea unei familii adevărate și soluții la nevoile lor speciale, prin case de tip familial pentru copiii lipsiți de grija familiei și adulții cu dizabilități permanente, centre de recuperare pentru copii cu dizabilităţi, și adăpost și pregătirea pentru viață independentă a tinerilor nevoiți să părăsească centrele de plasament.

Nevoia de educație este vitală pentru a rupe cercul vicios al vulnerabilităților. Atât suportul pentru educația formală a copiilor și tinerilor, cât și educația non-formală (instruire, mentorat, coaching, activități creative)  dedicate copiilor, tinerilor și tinerilor adulți cu sau fără dizabilități, dar și părinților și altor membri ai familiei, au un rol esențial în dezvoltarea personală și construirea rezilienței.

– Regina Bulai, Director Asociat Fundația FARA.

Programul gratuit Banometru, care are la bază educația pentru sănătate financiară, dezvoltarea competențelor pentru eficientizarea gestionării bugetului personal și coaching personalizat pentru găsirea unui echilibru financiar are un grup țintă bine delimitat la nivelul programelor Fundației FARA: tineri din programul Sprijin pentru Viață Independentă, părinți din programul Combaterea Sărăciei prin Educație și Terapie și Recuperare.

In perioada 16 februarie- 31 august 2021, 100 de tineri și adulți vor participa la două ore de atelier introductiv pentru sănătate financiară Banometru, iar 25 de tineri vor beneficia de cate 4 ședințe gratuite de coaching, o oră fiecare, cu consilierul financiar pregătit de către echipa Banometru.

Banometru este un program gratuit, ce îți oferă sprijin pentru ca tu să devii sănătos din punct de vedere financiar. Programul este realizat în parteneriat de către Asociația Educație pentru Viaţă Reală (AEVR), Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) și ING Bank.

Fundația FARA este beneficiar al programului de granturi Fondul Banometru.

Contact Fundația FARA

Alexandra Papa

Manager Comunicare & PR

Email: alexpapa@faracharity.ro

Telefon: 0784.171.279