GOOD FOOD. FEEL GOOD

Fundația FARA, cu sprijinul financiar al Fundației Carrefour din Franța și Carrefour România, a organizat în Suceava conferința "Good Food. Feel Good"

Parte a proiectului „Academia Carrefour. Sănătate, Educație și Terapie pentru copii și tineri cu dizabilități”, conferința a reunit 60 de participanți – profesioniști, nutriționiști, terapeuți și invitați speciali- care au împărtășit cunoștințe și experiențe relevante în domeniul terapiei complementare pentru persoanele cu dizabilități.

Agenda conferinței a inclus prezentări susținute de Dr. Neli-Claudia Bîlha (Medic Primar pneumologie, Doctor în Medicină, cu licență în Kinetoterapie, Consilier Internațional în domeniul Salinoterapiei), Ecaterina Pelinari (Psiholog clinician), Carmen Netedu (Director Program Adulți cu Dizabilități, Fundația FARA), Maria Araujo (Director Program Terapie & Recuperare, Fundația FARA).

Participanții au avut ocazia să afle:

  • Cum putem îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu dizabilități prin terapii creative complementare: metode inovatoare de utilizare a hranei sănătoase, a activităților în aer liber, a lucrului manual și a socializării pentru întreținerea relațiilor sănătoase.

  • Importanța terapiei prin gătit pentru copiii cu dizabilități: cum gătitul poate servi ca terapie eficientă pentru dezvoltarea abilităților copiilor cu dizabilități.

  • Rolul alimentației sănătoase în bolile psihice: impactul pozitiv al alimentației echilibrate în gestionarea și prevenirea bolilor psihice.

  • Procesul de remodelare generală după reabilitarea medicală: perspective valoroase asupra tehnicilor de reabilitare și recuperare, salinoterapie.

Beneficiile terapiei în natură și ale activităților ocupaționale: importanța implicării în activități ocupaționale pentru dezvoltarea personală și socială a persoanelor cu dizabilități

 

Momentele de socializare și networking au fost esențiale, oferind participanților ocazia să împărtășească experiențe diverse și să capete noi orizonturi pentru lucrul cu persoanele cu dizabilități .

Mulțumim tuturor participanților, partenerilor și organizatorilor pentru contribuția lor esențială la succesul acestui eveniment. Suntem încrezători că inițiativele discutate și relațiile formate vor continua să inspire și să aducă schimbări pozitive în viețile persoanelor cu dizabilități.

Pentru mai multe informații și materiale dedicate terapiilor complementare, vă rugăm să vizitați site-ul Fundației FARA www.faracharity.ro sau să ne contactați pe email: cnetedu@faracharity.ro.

Despre Academia Carrefour

Lansată în 2021, Academia Carrefour. Sănătate, educație şi terapie pentru copii şi tineri cu dizabilități are până în momentul de față 158 beneficiari direcți și mult mai mulți beneficiari indirecți: 8 tineri cu dizabilități din Cacica au primit hrană mai bună, au învățat responsabilități noi, au grădinărit, și-au îmbunătățit abilitățile de socializare; 60 de persoane din 12 familii care au în grijă o persoană cu dizabilități au mâncat mai bine şi au înțeles cât de importantă este socializarea pentru cei cu dizabilități izolați în familia lor; 90 de copii, beneficiari ai serviciilor de terapie ale fundației partenere, au participat la activități inovative pentru ei: au gătit și au început să mănânce legume și fructe, cu suportul unui nutriționist. Au fost dezvoltate grădini suspendate, grădini cu plante aromatice, o seră și o grădină care asigură legume și fructe proaspete, iar două aparate de compost au fost introduse în activitatea zilnică a unor comunități vulnerabile.

Despre Carrefour România

Carrefour România le oferă clienților săi un univers de posibilități de a face cumpărături. Singurul retailer omnichannel din România, Carrefour le oferă clienților experiențe de cumpărături cu ajutorul aplicației mobile și a caselor de marcat Self Service, în magazine, prin serviciile de online shopping cu livrare acasă, prin BRINGO, Glovo și Tazz sau cu opțiunea Click & Collect de pe www.carrefour.ro.

Odată cu achiziția operațiunilor Romania Hypermarche SA, Carrefour ajunge la aproximativ 450 de magazine, în 113 orașe din țară și ajunge în top trei jucători de pe piața de retail din România, fiind un angajator de top certificat (2023, 2024) pentru peste 17.000 de angajați.