Învățăm Sănătatea

Rețeaua de sănătate Regina Maria și Fundația FARA lansează o inițiativă pentru îmbunătățirea stării de sănătate a copiilor/adolescenților și mamelor din familii vulnerabile prin acces la sesiuni de educație, servicii medicale și activități sportive-recreative.

Proiectul include 190 de copii, adolescenți și părinți, provenind din familii vulnerabile din comunitățile Baia, Bogata, Bahna Arin, Basarabi și Preutești din județul Suceava care fac parte din programul Prevenirea și Combaterea Sărăciei prin Educație, derulat de Fundația FARA. Printre beneficiari se numără copii și adolescenți expuși riscului de abandon școlar, părinți care se confruntă cu dificultăți financiare și sociale și familii care trăiesc în condiții precare în mediul rural.

Lansat în 2023, proiectul a debutat cu o serie de trei întâlniri educaționale pe 13 martie 2024, care au abordat teme cruciale legate de dependență și riscurile asociate. La aceste întâlniri susținute cu sprijinul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Suceava, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au participat 59 copii, adolescenți și părinți din Baia și Preutești, județul Suceava.

Prin organizarea unei varietăți de activități educaționale, de prevenție și recreative proiectul își propune să promoveze sănătatea fizică și mentală și să ofere resursele necesare persoanelor vulnerabile pentru promovarea și menținerea stării de sănătate. Pachetul de servicii oferite prin acest proiect include sesiuni de conștientizare despre sănătatea mentală, discuții de grup pentru gestionarea stresului și construirea rezilienței, cursuri de prim ajutor pentru părinți, sesiuni de informare despre abilități sociale și dezvoltarea personală și alimentația sănătoasă pentru copii și adolescenți, facilitarea participării la activități sportive (înot și arte marțiale, cros și meciuri de fotbal), ateliere cu scenete de teatru interpretate de copii și mame, abordând subiecte precum relațiile în familie, prietenia, educația și sănătatea, screening pentru boli cronice, ateliere cu tema părintele SMART și dinamica comunicării în familie cu accent pe relația părinte-copil.

Această inițiativă dovedește că, prin parteneriatul dintre două sectoare complementare - social și sănătate - educația este valorificată ca element cheie prin care informarea și intervenția practică oferă resurse și speranță pentru copiii, adolescenții și părinții din comunitățile vulnerabile, pentru o stare de sănătate fizică și mentală necesară pentru a-și construi un viitor mai bun și mai sigur
a declarat Roxana Girip, Director Executiv Fundația FARA.

Despre Rețeaua de sănătate REGINA MARIA

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele 16 acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.

 

Totodată, REGINA MARIA a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu 28 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 830.000 de abonamente. În plus, REGINA MARIA a investit mai mult de 250 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.

 

REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 50 de alți jucători de pe piață, având acoperire națională prin sute de locații proprii și clinici partenere. Compania reunește peste 11.000 de angajați și colaboratori și oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de aproximativ 6,5 milioane de pacienți.

 

În ultimul deceniu, peste 625.000 de recenzii au fost acordate de pacienți medicilor REGINA MARIA, printr-un sistem unic de acordare a feedback-ului, ajungând astfel la o medie de 9,55 la nivelul Rețelei.

 

În 2023, compania a lansat un nou proiect medical – EXAVET, primul laborator de Analize și Imagistică Veterinară din cadrul REGINA MARIA, marcând intrarea pe o piață nouă pentru liderul în calitatea serviciilor medicale din România. Rețeaua este, totodată, lider în digitalizarea sănătății în România – aplicația medicală REGINA MARIA fiind cea mai descărcată și utilizată aplicație de acest tip, cu aproape 1,4 milioane de conturi de pacienți.