MarFar! Bilet spre independență! – Etapa finală

Programul social Centru de tranzit pentru tineri în dificultate derulat de către Fundația FARA în localitatea Satu Mare a  implementat în perioada  septembrie- octombrie 2021,proiectul ”MarFAr!  Bilet spre independență!”, cofinanțat de către Ministerului Tineretului si Sportului prin Direcția Județeană de Sport și Tineret Satu Mare, prin care si-a  propus creșterea gradului de independență și reziliență a cel puțin 17 tineri cu oportunități reduse, incluși în program.

În  etapa de final  a proiectului s-a derulat expoziția tip Pictionar cu tema ”Clipa pe care vrem să o păstrăm mereu tânără în amintirea noastră”,  în spațiul de expoziție din incinta Shopping City Satu Mare, în perioada 15-17 octombrie 2021.

Activitățile s-au încheiat se vor încheia cu o zi în natură, unde cu sprijinul Asociației  Club Sportiv Caiac SMile tinerii au exersat atitudini și aptitudini sănătoase față de sine, față de ceilalți și față de mediul înconjurător.

Un alt rezultat demn de menționat este jurnalul proiectului, care include informații utile cum ar fi profilul ideal al unui angajat si al unui angajator, cum sa iti faci un plan de viitor SMART.

Proiectul a fost înscris la concursul din cadrul Galei Tineretului 2021, și-I ținem pumnii să fie printre câștigători.

” Am avut parte de cele mai frumoase clipe trăite alături de prieteni, am vorbit si am făcut lucruri interesante”-tânăr beneficiar in proiect.

 

Cu o experiență de 30 de ani în oferirea de servicii sociale, furnizor acreditat, Fundația FARA contribuie prin programele dezvoltate la creșterea calității vieții, a coeziunii și responsabilității sociale în  comunități vulnerabile din România. Centrul de tranzit din localitatea Satu Mare (”Foyer”) oferă servicii  de asistență social cu cazare din septembrie 2002 tinerilor aflați în situații de vulnerabilitate.

Carmen Pop (Miticuș)

Director program  tineret Fundația FARA

Tel.0754333057, carmenpop@faracharity.ro