Zero Toleranță Bullying în familie, la școală și în comunitate

Concurs de desen/colaje

Despre bullying știți deja că poate avea un impact negativ asupra stimei de sine, asupra sănătății mentale și fizice și poate duce la izolare socială și la probleme de comportament.

Pentru că uneori este greu să vorbiți cu adulții, iar desenul este o modalitate de a vă exprima gândurile și sentimentele, vă invităm să participați la concursul cu tema Zero Toleranță Bullying în familie, la școală și în comunitate. 

Gândiți-vă la situații din viața voastră sau a altor copii in care bullying-ul este prezent si ilustrați ideile voastre pentru a preveni bullying-ul sau pentru a ajuta victimele bullying-ului:

1.    Situatii de bullying pe care le-ați experimentat sau le-ați vazut in jur, cum ar fi intimidarea, hărțuirea, violența fizică sau verbală, excluderea socială, etc.

2.    Cum se pot simți persoanele care sunt victime ale bullying-ului sau cum v-ați simțit voi în astfel de situații.

3.    Cum ar putea fi prevenit bullying-ul prin promovarea respectului, toleranței și acceptării diferențelor între oameni.

4.    Ce pot face martorii la bullying pentru a ajuta victima și cum puteți încuraja comportamentul respectuos în grupurile de prieteni sau în comunitate.

5.    Mesaje și afișe de prevenire a bullying-ului care pot fi expuse în școală, acasă sau în comunitate.

Trimiteți desenele/colajele voastre la Fundația FARA

Până la 25 Mai 2023, copii și adolescenți cu vârsta sub 18 ani, sunteți invitați să trimiteți desenele/colajele voastre la Fundația FARA!

Orice desen va fi apreciat, cele mai bune 25 de desene vor fi premiate, iar o expoziție virtuală cu desenele voastre va fi deschisă pe site-ul Fundației FARA!

Despre lucrări:

-Dimensiunea maximă a hârtiei : A4

-Materialele permise: creioane colorate, carioca, acuarele, materiale pentru colaje.

-Lucrările originale vor fi trimise prin poștă, la adresa: Fundatia FARA, str. Anton Pann 6A, Popești Leordeni, Ilfov sau pe adresa de email office@faracharity.ro

-Pe spatele colii de hârtie, vă rugăm să treceti numele autorului și o adresă (email, poștală) pentru a fi anunțați pentru a primi diploma de participare.

Juriul, format din profesioniști în domeniul protecției copilului, reprezentanti ai Ambasadei Frantei și Institutului Francez, va selecta 25 desene care vor fi premiate astfel:

–       Premiul de excelenta: voucher în valoare de 700 lei

–       Locul 1: voucher în valoare de 550 lei

–       Locul 2: voucher în valoare de 450 lei

–       Locul 3: voucher în valoare de 350 lei

–       Mentiune 1: un ghiozdan echipat

–       Mentiune 2: un ghiozdan echipat

–       Mentiune 3: un ghiozdan echipat

–       18 selectati: un bloc de desen si carioca/acuarele.

Premiile sunt oferite de DACRIS și Fundația FARA.

Premiile vor fi anunțate public pe Facebook și site-ul Fundației FARA pe 9 iunie, iar cele mai bune 25 lucrări vor fi expuse în Atriumul Institutului Francez (Bd. Dacia 77, București), și pe site-ul Fundației FARA va găzdui o expoziție virtuală cu acestea!

Vă așteptăm să participați în număr cât mai mare !

Echipa SafetyNet

SafetyNet: Formare, Networking și Bune Practici pentru siguranța, securitatea și calitatea serviciilor pentru copii cuprinde mai multe activități distincte și se derulează în perioada August 2022- Aprilie 2023 cu sprijin financiar din partea Ambasadei Franței și Institutului Francez din România.