Terapia unui copil cu dizabilități are un cost prea mare pentru majoritatea părinților din România. Fundația FARA oferă servicii gratuite pentru copiii cu dizabilități, încercând, să aducă fiecărui copil zâmbete, normalitate în viața cotidiană și o viață independentă. Programul de Terapie și Recuperare valorifică experiența specialiștilor pentru atingerea maximului de potențial de dezvoltare psihomotorie, emoțională, socială, spirituală, morală și educațională a copiilor cu dizabilități care locuiesc în comunitate și nu numai. Seria online de terapie pentru acasă vine în ajutorul părinților pentru a sprijini cursivitatea terapiei la domiciliu.
Terapia de Acasă
Campanie realizată de Centrul de Zi Emanuel

Susținem și încurajăm evoluția
Susținem evoluția într-un proces cât mai natural, astfel încât învățarea să aibă loc în condiții potrivite nivelului de dezvoltare al fiecărui copil, în spații special amenajate, dar și în confortul propriului cămin.
Încurajăm părinții în continuarea terapiei acasă prin ședințe dedicate echipei formate din copil, părinte și terapeut. În cadrul acestor întâlniri, părinții sunt învățați cum să abordeze o sarcină de lucru, cum să gestioneze un comportament indezirabil sau cum să facă trecerea de la o sarcină la alta. În etapa următoare, terapeutul ia rolul de observator și părintele este cel care lucrează cu copilul, așa cum s-ar întâmpla și acasă. Alături de specialist însă, părintele are ocazia să primească un feedback imediat, astfel încât să dispară teama că ar face ceva nepotrivit. După aceste ,,lecții”, părinții devin mai siguri pe ei, sunt mai atenți la reacțiile lor și pun mai mult accent pe continuarea terapiei acasă. Câștigător este, fără îndoială, copilul.
De ce e important să continuăm terapia și acasă?
1. Continuarea terapiei acasă înseamnă susținerea progresului și evoluției copilului
2. Generalizarea informațiilor învățate sub îndrumarea specialiștilor. Este important ca toate informațiile obținute în cadrul sesiunilor specializate, să poată fi transpuse în viața de zi cu zi a copilului, astfel exercițiile învățate devin parte integrată a comportamentului/rutinei
3. Întărirea legăturii dintre copil și părinte

Episodul 1
Psihomotricitatea este o funcție complexă. Aceste exerciții ajută în combaterea tulburărilor legate de motricitate, lateralitate, echilibru, coordonare, schema corporală, hiperactivitate și organizarea spațio-temporală.
Exemplu de activitate pentru dezvoltarea schemei corporale:
• Ex. cu grad de dificultate ușoară: Cu ajutorul unei mingi, copilul trebuie să arate părțile corpului, la cerere.
• Ex. cu grad de dificultate medie: La o bătaie din palme, copilul trebuie să ia o minge și să o pună pe o parte a corpului ( pe cap ) si la 2 bătăi din palme să pună mingea pe o alta parte a corpului ( pe Șold).
• Ex. cu grad de dificultate mare: Având 3 mingi de culori diferite pe sol, copilul se plimba prin camera. la