×

Centre de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități– descrierea programului

În prezent, Fundația FARA deține trei centre de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități:

Centrul de zi de recuperare pentru copii ”Emanuel”, Suceava
Centrul de zi de recuperare pentru copii ”Sf. Tereza”, Fălticeni
Centrul de zi de recuperare pentru copii ”Rafael”, Popești Leordeni

Găsiți aici pliantul proiectului ”Centre de recuperare pentru copii cu nevoi speciale”

Puteți sprijini copiii cu nevoi speciale ce vin la Centrele de zi de recuperare ale Fundației FARA donând jucării pentru dezvoltare, jucării de stimulare, rechizite și alte obiecte care pot fi folosite pentru a-i ajuta în recuperare. Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta pe adresa de email igiurisici@faracharity.ro.

Istoricul centrelor de recuperare ale Fundației FARA Experienţa Fundației FARA în lucrul cu copiii cu dizabilități a început în 2007, când am deschis primul centru de recuperare în Bucureşti, sectorul 3. Un an mai târziu, tot aici, a început primul program de intervenţie timpurie la domiciliu cu o echipă formată din doi psihologi.

În 2010, ca răspuns la nevoia de educaţie specială şi recuperare din judeţul Suceava, am înfiinţat Centrul de zi din comuna Baia care s-a extins şi transferat ulterior în oraşul Fălticeni. In 2011, Centrul pentru copii cu tulburări de spectru autist a fost deschis în oraşul Suceava iar în 2014 s-a extins devenind Centrul de zi de recuperare „Emanuel”.

În decembrie 2018 am deschis primul centru de recuperare pentru copii cu dizabilități din Popești Leordeni, care oferă servicii de recuperare gratuite copiilor din comunitate dar și copiilor din zonele învecinate.

Din anul 2007, peste 455 de copii cu nevoi speciale şi familiile lor au beneficiat de serviciile de recuperare oferite de Fundația FARA. În cadrul comunităţii, toate proiectele existente oferă modele de bună practică prin serviciile oferite şi prin rezultatele obţinute. Promovăm integrarea socială prin susţinerea copiilor în a-şi atinge potenţialul maxim şi oferim suport şi îndrumare familiilor lor.

marți, 12 martie 2019 / Published in Centre de zi, Fără categorie
Scopul nostru Având în vedere că pe raza localității Popesti Leordeni, unde fundaţia îşi desfăşoară activitatea, există copii cu nevoi speciale care nu beneficiază de servicii adaptate de recuperare, Fundația FARA si-a propus implementarea unor programe care să corespundă nevoilor acestora. Prin urmare, în decembrie 2018, am deschis porțile Centrului de zi de recuperare ”Rafael”.
marți, 15 mai 2018 / Published in Centre de zi
În anul 2011, pentru a răspunde nevoilor copiilor cu autism din oraşul Suceava şi din zonele limitrofe, Fundaţia FARA a început să ofere servicii de recuperare specifice. Copiii cu tulburări din spectru autist au o şansa reală de recuperare şi integrare socială, atunci când sunt incluşi în programe recuperatorii timpurii iar numărul ridicat al acestora
marți, 15 mai 2018 / Published in Centre de zi
Prin programul Centrului de zi de recuperare Sf. Tereza (jud. Suceava), destinat copiilor cu nevoi speciale de diferite tipuri, asigurăm stimularea dezvoltării psihice şi fizice prin achiziţionarea deprinderilor legate de dezvoltarea motorie, cognitivă, comunicare, socializare şi autonomie, în concordanţă cu ritmul şi potenţialul propriu, prin activităţi şi jocuri educaţionale adecvate şi prin susţinerea familiei în
TOP
Translate